Curry Jaipur cu linte rosie si dovlecel


E deja a doua rețetă cu iz indian cu care mă prezint în fața voastră, deci putem trage cu toții concluzia că sunt amatoare de arome indiene. Știu foarte bine că aceste condimente nu sunt neaparat pe gustul tuturor, dar vă propun să le încercați măcar o dată înainte de a-l lua pe nu în brațe. Cine știe, poate o să fiți surprinși de arome și o să simțiți că mai ieșiți din monotonie. Nu e așa că de multe ori vi se pare că mâncați tot cam aceleași lucruri și parcă sunteți în pană de idei?

Prima rețetă pe blog cu arome indiene a fost curry de linte roșie și năut, destul de asemanatoare de altfel. Doar că de data asta am înlocuit năutul cu dovlecel și am inclus un orez fals din conopidă ca și garnitură. De asemenea, la prima rețetă am folosit ca și condiment un curry clasic, iar acum am vrut să testez un curry Jaipur de la Fuchs. De aici și numele postului de azi. Am renunțat și la semințele de chimen de data trecută, dar în rețeta nouă am inclus ghimbirul ca fiind obligatoriu. Am redus puțin și cantitatea de linte și lapte de cocos, pentru o porție mult mai mică. Laptele de cocos adaugă ce e drept calorii în plus, dar fără el această mâncare nu ar mai avea nici aceeași cremozitate și nici același gust. Propun deci să nu îl săriți. Eventual puteți face o concesie și să alegeți varianta light a conservei de cocos.

Orezul fals de conopidă poate să fie unul opțional, dar eu aveam o conopidă prin frigider care mi s-a părut că s-ar potrivi tare bine și ar aduce un plus rețetei. Rețeta acestui orez din conopidă este deja prezentată pe blog într-o postare separată.

Ingrediente Curry:

  • 250 g linte roșie
  • 1 ceapă medie
  • 1 cm ghimbir proaspăt
  • 2 căței de usturoi mai mici
  • 1 ardei kapia mare
  • 200 g dovlecel
  • 1/2 conservă lapte de cocos (în cutie de metal/ full fat sau light)
  • 1-2 lingurițe curry Jaipur de la Fuchs
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 cub BIO de legume (eu am folosit Bjorg*)
  • 2 linguri ulei (eu folosesc din sâmburi de struguri)
  • sare, piper negru proaspăt măcinat
  • 1/2 legătură frunze pătrunjel
  • opțional: 1/2 linguriță chimion (nu confundați cu chimenul, are alt gust)

Notă: *Cuburile Bjorg nu conțin sirop de glucoză, ulei de palmier, conservanți sau monoglutamat de sodiu.

Ingrediente orez fals din conopidă:

  • 500 g conopidă curățată și mărunțită
  • 1 ardei gras ( eu am folosit unul galben)
  • 1 ceapă medie
  • 2 căței de usturoi mici
  • coaja rasă de la o lămâie netratată
  • 2 linguri ulei vegetal ( eu folosesc din sâmburi de struguri)
  • 1 legătură mare pătrunjel
  • 1 linguriță turmeric
  • piper negru măcinat
  • apă
  • sare

Mod de preparare orez curry din linte roșie și dovlecel:

1 .Puneți lintea roșie la înmuiat în apă pentru aproximativ 30 – 60 de minute. Nu uitați să o clătiți în mai multe ape înainte să o adăugați la mâncare.

2. Căliți ceapa (cu puțină sare) în cele două linguri de ulei până când aceasta se înmoaie și devine translucidă.

3. Adăugați ardeiul, usturoiul și ghimbirul tocate mărunt. Lăsați-le câteva minute la călit, amestecând să nu se ardă.

4. Adăugați pudra de curry Jaipur și turmericul (+ chimionul dacă folosiți), amestecând de câteva ori. Adăugați lintea înmuiată și scursă plus dovlecelul tăiat cubulețe.

5. Imediat după adăugați apă și laptele de cocos, astfel încât lintea să fie ușor acoperită cu lichid. Dați totul la fiert, acoperit cu capac, până când lintea și dovlecelul sunt fierte (aprox 20 de minute).

6. La final presărați pătrunjel tocat mărunt. Serviți alături de orez fals din conopidă.

Mod de preparare orez fals din conopidă:

Pentru modul de preparare al orezului fals din conopidă există pe blog un articol dedicat acestei rețete (click pe link-ul de mai jos):

Orez fals din conopidă – mod de preparare aici

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H

Orez fals din conopidă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s