
Un pesto destul de clasic, singura diferență e că am folosit în locul semințelor de pin câteva semințe decorticate de cânepă. Eu folosesc semințele de cânepă în tot felul de combinații cu iaurt sau le presar peste salate, toast-uri cu hummus, avocado, etc. Ăsta este și motivul pentru care le am cam tot timpul la îndemână. Cel mai des le cumpăr din Carrefour, de la Dried Fruits sau uneori mai fac câte o comandă direct la ei pe site și sunt foarte mulțumită de gustul lor (inclusiv de preț).
Semințele de cânepă sunt pline de nutrienți, iar valorile lor nutriționale la 100g sunt: Calorii – 544kcal, Carbohidrați – 10g, Proteine – 34g, Grăsimi – 44g din care acizi grași saturați – 5g, Fibre – 27,6g. Proteina din cânepă conține toți cei 21 de aminoacizi cunoscuți, inclusiv 8 aminoacizi pe care organismul uman nu îi poate produce. Dar nu vă mai plictisesc cu detalii de-astea tehnice, găsiți deja o grămadă de informații despre beneficiile acestor semințe.
Ingrediente:
- 2 caserole frunze de busuioc (2cutii x 30g = 60g total)
- 2 linguri pline cu semințe de cânepă decojite ecologice
- 1 cățel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
- 40g parmezan ras (sau Grana Padano)
Mod de preparare:
Cel mai des folosesc un roboțel mic de bucătărie pentru prepararea acestui pesto, dar se poate folosi și un mojar. Aleg mai des roboțelul, pentru că este metoda cea mai simplă și rapidă.
Rad parmezanul. Adaug în roboțelul de bucătărie/ sau în mojar toate ingredientele și mixez până când compoziția se transformă într-o pastă cremoasă.
Gust și ajustez, dacă mai e nevoie, cu o lingură de ulei de măsline sau o lingură suc de lămâie.
Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!
Vă pup,
H.
Un gând despre „Pesto de busuioc si seminte de canepa”