Vafe sarate cu hummus, ochi de ou si salata


Acum ceva timp am postat rețeta de vafe sărate cu dovlecel. Am zis să vă arăt și o combinație pe care o fac eu cu ele. Pe Instagram si faceebok am și o rețetă de vafe de post și una cu ciuperci. La fel de bine merg și alea.

Dimineața de multe ori savurez un chefir împreună cu o vafă simplă și mă declar mulțumită, dar combinația care urmează să v-o arăt e una mai sățioasă, care merge foarte bine și ca masă principală.

Ingrediente:

Combinația de azi pentru prânz:

  • 1 vafă sărată (găsești rețeta vafelor cu dovlecel AICI)
  • câteva linguri hummus (simplu, cu ardei copt, etc) – după rețeta de casă sau din comerț
  • un ochi de ou
  • câteva linguri de salată cu roșii, castravete ardei, ceapă (stropită cu dressing clasic ulei ulei măsline + oțet)
  • câteva frunze de rucola
  • sare, piper negru măcinat
  • Opțional: semințe negru susan

Pentru vafele cu dovlecel, mărar și făină de năut: (Rețeta AICI)

  • 260g dovlecel curățat
  • 3 ouă nu foarte mari (173g cu tot cu coajă)
  • 150g făină de năut
  • 250g chefir Bio
  • 80g telemea sau brânză feta
  • 3 fire de la o ceapă verde
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 de legătură de mărar
  • 1/2 de legătură pătrunjel
  • piper negru măcinat
  • sare
  • opțional: 1/2 linguriță turmeric

Pentru rețeta de hummus de casă: (rețeta AICI)

  • 1 borcan de năut fiert din comerț (al meu avea 540 g greutate netă / 400 g boabe năut)
  • 4 – 5 linguri lichid de pe năut din conservă (acest lichid se mai numeste aquafaba)
  • 1 lingură plină de tahini de calitate (pastă de susan)
  • 3 linguri de suc de lămâie
  • 1 lingură iaurt cremos
  • 1/2 cățel usturoi sau un cățel foarte mic
  • piper proaspăt măcinat
  • sare

Mod de preparare:

1. Ne apucăm de vafe. Dacă aveți vafele preparate cu o zi înainte, puteți să le reîncălziți la prăjitorul de pâine sau cuptorul cu microunde.

Mod de preparare vafe cu dovlecel, mărar și făină de năut – Click AICI

2. Încropim o salată clasică cu roșii castraveți și ardei. Tăiem legumele felii și presărăm sare și piper negru măcinat. Într-un borcănel încropim un dressing clasic din 3 părți ulei de măsline și o parte oțet. Agităm bine și stropim salata noastra cu puțin dressing .Ceapa poate fi opțională.

3. Facem un ochi de ou la tigaie. Puteți să folosiți rețeta mea de ochi de ou fără ulei. Condiția este să aveți o tigai eantiaderentă foarte bună, focul să fie mic și să completatți cu apă dacă aceasta se evaporă prea repede.

Metoda de preparare ochi de ou fără ulei – Click AICI

4. Pe o farfurie întindem 2 linguri mari de hummus. Punem câteva frunze de rucola deasupra, plus vafa noastră tăiată în două. Adăugăm și salata noastră de roșii , castraveți și ardei. Deasupra trântim și ochiul de ou peste care punem un praf de sare și piper negru măcinat. Opțional se pot adăuga și câteva semințede susan negru sau alb.

Rețeta VIDEO:

Rețeta video o puteți găsi atât pe contul meu de instagram, cât și pe cel de pe faceebok (dacă folosiți aceste rețele de socializare).

Link Facebook – https://fb.watch/fjc1v8e2vM/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s