Supa crema de linte rosie cu ghimbir


Acum ceva timp am postat această supă cremă într-un reel pe toate rețelele mele de socializare și am zis că e cazul să o scriu și pe blog. La drept vorbind, am cam rămas în urmă cu rețetele aici pe blog, deci e cazul să ajung cu ele la zi.

Supa cremă de linte roșie cu ghimbir se prepară foarte repede și este o supă delicioasă. În realitate eu nu eram fană supe cremă, dar supa cremă de linte m-a făcut să le dau o șansă. Și uite așa am ajuns să o pregătesc destul de des. Vă îndemn să o încercați și să îmi scrieți dacă v-a plăcut.

Ingrediente:

  • 400g linte roșie înmuiată în apă 1 oră
  • 1 morcov măricel
  • 1 tijă țelină apio
  • 1/2 ardei gras
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței usturoi
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras (aprox 2 cm)
  • 1 linguriță turmeric pudră
  • 1 linguriță cu vârf curry Jaipur (varianta asta am avut-o eu la îndemână)
  • 1/2 linguriță chimion măcinat(a nu se confunda cu chimenul)
  • piper negru măcinat + sare
  • 1-2 linguri ulei avocado
  • apă (aprox 1,5 L, lintea mea fiind si înmuiată în prealabil)

Pentru decor: frunze pătrunjel, semințe susan negre, crutoane, puțină smăntână clasică sau de cocos/ vegetală

Mod de preparare:

1. Am pus lintea roșie la înmuiat în apă pentru o oră. Aveți grijă castronul să fie încăpător, deoarece lintea va absorbi multă apă și iși va mări volumul.
2. Am călit puțin ceapa într-o lingură de ulei.
3. Am adăugat și ardeiul tocat mărunt, după care usturoiul si ghimbirul ras. Am presărat un praf de sare.
4. Am adăugat morcovul ras pe răzătoare, plus țelina apio tăiată cubulețe mici.
5. Când legumele și-au dezvoltat aroma, am adăugat și condimentele pt câteva secunde, după care lintea roșie scursă.
6. Am adăugat apă, sare și am pus totul la fiert până când lintea și legumele s-au fiert (lintea roșie fierbe în aproximativ 20 de min).
7. La final am omogenizat totul cu un mixer vertical de mână. Dacă doriți o consistență mai groasă a supei, atunci înlăturați câteva polonice de lichid înainte de a băga blenderul în ea. Puteți presăra și frunze de pătrunjel la final.
8. La servire se poate adăuga și un strop de smântână clasică/ de cocos, semințe de susan și crutoane de pâine. La fel se pot adăuga diverși vlăstari, germeni, etc.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Prezentare VIDEO:

Cont Facebook – Pentru rețetă click AICI

Cont INSTAGRAM:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s