
Am făcut zilele trecute un pesto cu busuioc și semințe de cânepă care a ieșit delicios. Nu puteam așadar să nu postez și o rețetă cu acest pesto cremos și delicios. Am ales să fie o rețetă cu paste. În ceea ce privește pastele, am făcut această combinație cu tot felul de paste: integrale, de quinoa, amarant și teff, de linte roșie, năut, etc. Cel mai mult cred că mi-au plăcut cele în stil fusilli, parcă s-a prins cel mai bine sosul de pesto pe ele. Azi la poze s-a nimerit să am în casă penne, unele simple, integrale. În ceea ce privește ciupercile, am încercat ceva nou găsit la Carrefour – ciuperci shimeji – dar ar merge la fel de bine și alt soi cum e portobello sau chiar clasicele champignon.
Ingrediente (aprox 80-100g paste/ porție):
- 200g paste integrale (sau de quinoa, linte roșie, năut, etc)
- 3-4 linguri pesto de busuioc și cânepă (rețeta AICI)
- 4 linguri din apa în care au fiert pastele
- 1 dovlecel mic
- 150g – o caserolă ciuperci shimeji (sau alt soi gen portobello, etc)
- câteva roșii cherry
- 1-2 căței de usturoi
- piper negru măcinat, sare
- condiment ierburi italienești
- puțin ulei de avocado sau alt ulei vegetal
- opțional: bucățele de piept de pui la cuptor sau grătar

Mod de preparare:
1 Pentru rețeta de pesto cu busuioc și cânepă apăsați pe link-ul de mai jos:
PESTO CU BUSUIOC ȘI SEMINȚE DE CÂNEPĂ – REȚETA AICI
2 Tăiați dovlecelul fâșii pe lungime. Presărați cu sare și piper. Prăjiți dovlecelul pe ambele părți într-o tigaie grill, unsă cu foarte puțin ulei vegetal (avocado, din sâmburi de struguri, etc).
3. Dacă folosiți alt gen de ciuperci (portobello, champignon, etc) puteți să le prăjiți la fel ca dovlecelul, pe grill. Eu am folosit ciuperci shimeji, așa că le-am tras ușor la tigaie. Am uns tigaia cu foarte puțin ulei și am pus ciupercile presărate cu sare, piper și niște ierburi italienești (condiment). După 1-2 minute am pus câteva linguri de apă și un cățel mare de usturoi feliat, am acoperit cu capac și le-am lăsat să se înăbușe până când ciupercile s-au gătit și nu a mai existat lichid.
4. Între timp am pus pastele la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Am fiert pastele cu un minut mai puțin decât precizarea de pe pachet. Am păstrat o cănuță din apa în care au fiert pastele, după care le-am scurs. Pentru 200g de paste am folosit 2 litri de apă și două linigurițe sare. Pastele se adaugă întotdeauna în apa care fierbe.
5. Am pus pastele scurse înapoi în oala în care au fiert (eu am folosit una antiaderentă). Am adăugat 3-4 linguri pesto de busuioc și 4 linguri din apa în care au fiert pastele. Am lăsat pe foc un minut până când s-a format un sos. Am oprit focul și am adăugat ciupercile, dovlecelul la grill, roșiile cherry tăiate pe jumătate și pieptul de pui la cuptor sau grătar (în caz că folosiți și pui). Am amestecat toate ingredientele.
6. În cazul în care folosiți și piept de pui la cuptor aveți rețeta în link-ul de mai jos. La fel de bine se poate folosi și piept de pui la grătar.
Piept de pui la cuptor – click pe rețetă
7. Puneți pastele în farfurii și savurați cu mare poftă. Opțional, puteți să decorați și cu cățiva vlăstari, plini de vitamine și minerale.
Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!
H.