Paste integrale in sos de rosii cu usturoi si busuioc


Și dacă tot am pregătit rețeta de sos roșu cu usturoi și busuioc, am zis să încropim cu el și o banală rețetă cu paste integrale. Dacă aveți cumva și sosul de roșii pregătit din timp, rețeta este gata în câteva minute și trei mișcări. Pastele sunt la libera alegere, pot să fie din făină integrală sau pot să fie din năut, quinoa, linte roșie, mazăre verde, etc. Eu azi am pariat pe niște spaghete clasice din făină integrală, pentru că asta aveam la îndemână. Este o rețetă năucitor de simplă, fără prea mari pretenții, dar care este surprinzător de gustoasă prin simplitatea ei.

Ingrediente paste:

  • paste integrale 80 – 100g /porție
  • apă (1 L pt fiecare 100 g paste)
  • sare (1 linguriță rasă pt fiecare Litru de apă)
  • parmezan sau fulgi de drojdie inactivi pentru varianta de post/vegană
  • sos de roșii cu busuioc și usturoi (sos marinara)rețeta AICI

Ingrediente sos marinara:

  • 2 cutii x 400g roșii întregi decojite în suc de tomate (am folosit Mutti Pelati) *vezi Notă
  • 2 căței mari usturoi – 7 g
  • 1 ceapă mică – 75 g
  • 1 lingură plină cu pastă de ardei de casă
  • 4 linguri apă
  • frunze de busuioc proaspăt
  • 2 linguri ulei vegetal (eu folosesc din sâmburi de struguri)
  • piper proaspăt măcinat
  • sare
  • opțional: ardei iute sau fulgi chili, oregano, etc

Mod de preparare:

1. Pregătiți sosul de roșii pentru paste. Pentru modul de preparare al sosului marinara faceți click pe link-ul de mai jos:

Sos roșu cu busuioc și usturoi – click metoda de preparare

2. Se pune la fiert o oală cu apă. Când apa clocotește, se adaugă sarea și pastele. Pastele se fierb cu un minut – două mai puțin față de ce scrie pe instrucțiunile de la ambalaj. De exemplu, dacă pe ambalaj scrie 9 minute, atunci voi le fierbeți doar 7 minute, restul de 2 minute urmând să se gătească direct în sos.

3. Dacă sosul vostru marinara este rece, infiebântați-l pe foc foarte bine. Când sosul de roșii este foarte fierbinte și bolbolosește, adăugați pastele fierte și mai gătiți-le timp de două minute (rămase la pasul 2).

4. La final, stingeți focul, adăugați parmezanul proaspăt răzuit (parmigiano reggiano sau grana padano folosesc eu) și serviți cu mare poftă!

Observații:

  • Întotdeauna adăugați pastele la fiert în apa clocotită, niciodată în apă rece. Nu adăugați ulei în apă.
  • La fiecare 100 g paste folosite, adăugați aproximativ 1L apă. La fiecare Litru de apă folosit, adăugați cam o linguriță rasă de sare.
  • Pastele nu se clătesc în apă după fierbere.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s