Smoothie cu afine pentru ten (Juiceman Smoothie)


Dacă ultimul smoothie pe care vi l-am prezentat era o combinație proprie, rețeta smoothie-ului de azi este preluată din cartea Juicemen, scrisă de Andrew Cooper. Este o carte cu peste 100 de rețete de sucuri aromate, smoothie-uri și câteva preparate sănătoase. Smoothie-ul de azi conține afine, nuci și semințe, grăsimi cu conținut nutrițional ridicat, despre care Mr Juiceman susține că ar fi benefice pentru ten.

Aveam o apă de cocos uitată prin frigider, pe care o achiziționasem datorită firii mele extrem de curioase când vine vorba de alimente noi. Nu mai gustasem apă de cocos, citisem despre beneficiile și contraindicațiile ei și vroiam să știu despre ce e vorba. Dar ce să vezi ? Deși sunt un mare fan produse cocos, gustul apei nu mi-a plăcut. A trebuit așadar să vin cu o soluție să nu o arunc, că nu e chiar ieftină. Și uite așa am ajuns la acest smoothie, ales inițial de al meu soț care își propusese să bea un smoothie pe săptămână. Nu pot spune că la prima vedere a ingredientelor am avut mari speranțe, dar ce a ieșit e altă poveste. Am rezolvat și cu apa de cocos al cărui gust nu s-a mai simțit și am putut să o folosesc. Următoarele dăți când am pregătit acest smoothie am folosit lapte vegetal (de orez cu cocos, etc) și a funcționat la fel de bine. Este clar unul dintre cele mai bune smoothie-uri pe care le-am gustat până acum.

Ingrediente:

  • 300 ml apă de cocos (alte dăți eu am folosit și lapte vegetal și a funcționat la fel de bine)
  • 2,5 cm rădăcină proaspătă ghimbir, curățat și tăiat bucățele
  • 1 lămâie verde fără coajă (lime/ limetă)
  • o mână nuci
  • 2 linguri fulgi de cocos sau unt de cocos (eu am folosit fulgi)
  • o mână mică de semințe de dovleac
  • 1 banana congelată (neaparat congelată – influențează consistența)
  • 2 mâini afine congelate (merg și proaspete)

Mod de preparare:

Curățați ghimbirul proaspăt cu o lingură sau cu dosul unui cuțit și tăiați-l bucățele. Curățați coaja de lime, îndepărtând inclusiv partea albă.

Obligatoriu banana să fie congelată. Dacă folosiți banană proaspătă, consistența este una mai băloasă, mie personal îmi place mai puțin. Pumnii de afine să nu fie exagerat de mari, preparatul încă să aibă la final o culoare rozalie, nu mov închis. Eu cred că am avut undeva la aproximativ 40 grame de afine.

În ordinea în care sunt menționate, adăugați toate ingredientele într-un blender. Mixați în reprize scurte, până obțineți un smoothie omogen și delicios.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s