Salata usor picanta cu ton si paste de linte


Astăzi nimic prea fancy, o salată rapidă și colorată cu ton și paste de linte roșie. Eu am folosit paste de linte SamMills, care conțin un singur ingredient și anume făină de linte roșie. Sunt bogate în fibre, nu conțin gluten și au 26% proteină vegetală. Asemănătoare sunt și pastele din năut, fasole neagră sau mazăre verde. Oricare merg în această rețetă. Dacă nu aveți la îndemână, puteți să folosiți și paste clasice din grâu, dar să fie integrale. Conservele de ton folosite au fost unele de la Rio Mare în ulei de măsline cu ardei iute.

Ingrediente:

  • o mână – două de verdețuri la alegere (eu am folosit baby spanac și rucola)
  • 2 conserve mici de ton în ulei de măsline cu peperoncino RIO MARE (2 x 80g)
  • 70 g paste din linte roșie
  • 100 g porumb boabe din conservă (fără zahăr)
  • ardei gras dulce (eu am folosit 3 mini ardei dulci de culori diferite)
  • 100 g roșii cherry
  • 1/2 legătură frunze de pătrunjel
  • suc proaspăt de lămâie
  • opțional: firișoare de chives (cepșoară sau ceapă roșie, verde, etc)

Mod de preparare:

1. Puneți pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Treceți-le prin jet de apă rece să se răcorească rapid și scurgeți-le foarte bine cu ajutorul unei site.

2. Spălați verdețurile și uscați-le bine. Eu am folosit un aparat de uscat salata. Dacă este ceva ce mă enervează la o salata, e ca cineva să pună ingredientele ude și să iasă salata apoasă. Așadar, sfatul meu este să uscați foarte bine atât salata, cât și restul ingredientelor după ce le spălați.

3. Scurgeți bine și boabele de porumb de la conservă. Lăsați-le la scurs într-o sită.

4. Curățați și tăiați toate legumele pentru salată: ardeiul gras, roșiile cherry, ceapa dacă folosiți.

5. Pe un platou adăugați verdețurile (spanac, rucola) și stropiți-le cu puțin sos picant din conservă și zeamă de lămâie.

6. Amestecați pastele fierte cu tonul și sosul picant rămas în conservă. Adăugați și restul ingredientelor: boabele de porumb, ardeiul gras, fâșiile de morcov, roșiile cherry, frunzele de pătrunjel tocat. Stropiți totul cu zeamă de lămâie după gust și preferințe. Adăugați totul peste verdețuri. Presărați deasupra cu firișoare de chives tocate, dacă folosiți.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s