
E plin internetul de rețete de orez fals din conopidă (așa numitul cauliflower rice). Dar știți vorba aia: seamănă, dar nu răsare. Cam așa și cu rețeta de azi, seamănă a orez, dar ce să vezi- are gust de conopidă. Nu o să vă păcălesc să vă zic că și dacă nu iubiți conopida, vă veți îndrăgosti de ea cu această rețetă, mai ales că ea nu este gătită foarte mult, max 5-7 minute, rămânând ușor crudă și crocantă. Însă pot să vă garantez că este o garnitură foarte ușoară și dietetică, care mie îmi place cum se potrivește în special cu rețetele mele de curry.
Am mers azi pe o variantă simplă, cu puțin turmeric care este un excelent antiinflamator, cu mult pătrunjel care e bogat în vitamina C și nu numai și cu puțină coajă de lămâie rasă. Nu uitați să folosiți și piper negru măcinat, care potențează efectele antiinflamatoare ale turmericului.
Ingrediente:
- 500 g conopidă curățată și mărunțită
- 1 ardei gras ( eu am folosit unul galben)
- 1 ceapă medie
- 2 căței de usturoi mici
- coaja rasă de la o lămâie netratată
- 2 linguri ulei vegetal ( eu folosesc din sâmburi de struguri)
- 1 legătură mare pătrunjel
- 1 linguriță turmeric
- piper negru măcinat
- sare
Mod de preparare:
1 . Se spală conopida și se șterge foarte bine de apă cu un prosop. Se toacă floretele de conopidă cu ajutorul unui robot de bucătărie. Nu se exagerează cu mixatul, trebuie să aibă mărimea și textura unui orez, nu să o transformăm în pastă.
2. Se călește ceapa tocată mărunt cu puțină sare în cele două linguri de ulei, până se înmoaie și devine ușor translucidă. Se adaugă usturoiul și ardeiul tocate mărunt.
3. Când legumele sunt călite adăugați conopida mărunțită, turmericul, piperul proaspăt măcinat și sarea. Prăjiți totul pentru aproximativ 7 minute, amestecând din când în când să nu se ardă. Conopida trebuie să rămână ușor tare (să zicem crudă) și ușor crocantă.
4. Spre final adăugați coaja de lămâie rasă. Neapart lămâia să fie una bio, să aibă coaja comestibilă.
5. La final adăugați și frunzele de pătrunjel tocate, mai amestecați de câteva ori și serviți.
Eu azi am savurat acest orez fals din conopidă alături de un curry de linte roșie și dovlecel. Pe blog am deja postată o rețetă de curry cu linte roșie și năut pe care puteți să o folosiți. Găsiți rețeta în link-ul de mai jos:
Curry de linte roșie cu năut – click AICI
Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!
Vă pup,
H.
Un gând despre „Orez fals din conopida”