Curry de linte rosie si naut


Rețeta de azi e varianta mea preferată dintre toate mâncărurile cu linte pe care le-am încercat până acum. Eu prefer lintea roșie, la care adaug o serie de condimente pentru un iz indian minunat. Vă invit așadar să le dați o șansă și să le încercați și cine știe poate o sa ajungeți să le îndrăgiți la fel ca noi. Vă garantez că aceste condimente indiene pot scoate din anonimat chiar și o banală mâncare de linte. Cremozitatea acestui curry este dată de adaosul de lapte de cocos, care trebuie să fie neaparat în ambalaj de conservă și nu lapte de cocos la cutie de carton. Făceam și înainte mâncare de linte, dar fără acest lapte de cocos, care a schimbat total acest preparat și pe care recomand să nu îl săriți. Ce e drept, cu cât conserva de lapte de cocos este mai grasă (varianta full fat) cu atât mâncarea de linte e mai cremoasă datorită acelei smântâni care se formează deasupra laptelui. Eu astăzi am folosit o variantă light a laptelui de cocos pentru că asta aveam la îndemână. Nu iasă la fel de cremoasă, dar și în această variantă aduce un plus de savoare plus o reducere de ceva calorii.

Ingrediente:

  • 400 g linte roșie (a ieșit cam multă, merge și doar 350 g lejer)
  • 1 conservă năut
  • 1 ceapă medie
  • 2 căței usturoi
  • 1 ardei mare roșu gras sau 2 ardei kapia
  • 2 morcovi mici
  • 1 conservă de lapte de cocos ( neaparat la conservă și nu lapte de cocos la cutie de carton)
  • 1/2 linguriță semințe de chimen
  • 1- 2 lingurițe pudră curry
  • 1 linguriță turmeric
  • sare
  • piper
  • apă
  • 1-2 linguri ulei de sâmburi de struguri
  • Opțional: 1 cub vegeta bio sau vegeta naturală
  • Opțional : 1 bucățică ghimbir
  • Opțional: frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

Puneți lintea roșie la înmuiat în apă pentru aproximativ 30 – 60 de minute.

Ceapa tăiată mărunt și semințele de chimen se pun la călit într-o lingură- două de ulei. Adăugați și puțină sare, ca ceapa să se înmoaie mai repede.

După vreo 2 minute adăugați și usturoiul, ghimbirul(dacă folosiți) și ardeiul roșu tăiat bucățele. Lăsați-le câteva minute la călit, amestecând să nu se ardă.

Adăugați și morcovul tăiat cubulețe și mai prăjiți foarte puțin până când toate legumele își dezvoltă aroma.

Adăugați restul condimentelor (turmeric, curry, sare, piper, vegeta naturală dacă folosiți) si un pahar de apă. Lăsați la fiert cu capac pentru aproximativ 10 minute.

Adăugați lintea înmuiată și conserva de lapte de cocos și continuați să fierbeți cu capac. Tot acum mai completați cu apă astfel încăt toate ingredientele să fie acoperite de lichid (1/2 sau 1 pahar apă în funcție de nevoie). Lintea roșie fierbe în aproximativ 20 de minute.

Scurgeți năutul din conservă și frecați boabele de năut între palme pentru a îndepărta cât mai mult acele coji care acoperă năutul. Năutul îl adăugați spre final, cam cu 10 minute înainte să fiarbă tot. Nu uitați să verificați și de sare și să mai adăugați dacă este nevoie..

Serviți cu frunze de pătunjel presărate deasupra.

Să aveți poftă și să ne fie de bine!

3 gânduri despre „Curry de linte rosie si naut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s