Wrap cu curcan, legume si sos de avocado cu ardei copt


Azi am încropit un wrap în care am folosit o frigaruie cu carne de curcan și dovlecel, la care am adăugat multe legume și un sos făcut din avocado și ardei copt cu usturoi. Bineînțeles că frigăruia poate fi înlocuită și cu dovlecel și carne de curcan prăjite clasic, pe grătar. 

Rețeta este mai altfel decât de obicei pentru că nu am cântărit ca alte dăți fiecare ingredient (la gram). Efectiv nu am simțit că este nevoie în acest caz. Este mai mult după ochi și după pofta inimii.

Ingrediente:

Pentru wrap:

  • 1 lipie gen tortilla/ porție
  • 2 linguri sos de ardei copt cu avocado si usturoi
  • 1 frigaruie cu carne de curcan si dovlecel (la grătar)
  • 1/2 pumn salata iceberg tăiată fâșii
  • 1/2 pumn baby spanac
  • câteva fâșii de varză roșie
  • câteva fâșii de ardei galben/ roșu , etc tăiat bețișoare
  • câteva fâșii de morcov tăiat bețișoare

Pentru frigaruie:

  • Carne de curcan tăiată cubulețe
  • 1 dovlecel mic
  • puțin ulei de avocado (sau alt ulei preferat de voi)
  • Condimente: sare, piper, boia, turmeric, usturoi granulat, etc

Pentru sos:

  • 1 avocado
  • 2-3 ardei copți la borcan
  • Sare, piper negru măcinat
  • 1 cățel usturoi (sau cât vă surâde)

Mod de preparare:

Am tăiat pieptul de curcan cubulețe. Am amestecat puțin ulei de avocado cu puțin usturoi granulat, boia și un strop de turmeric. Am amestecat pieptul de curcan cu uleiul condimentat, l-am sărat și l-am dat cu un praf de piper. Am frecat cubulețele pe toate părțile și le-am lăsat la marinat până au ajuns la temperatura camerei.

Dovlecelul l-am tăiat fășii și l-am presărat cu sare ca să se înmoaie.

Le-am tras pe țăpușe de metal, alternând bucățelele de curcan cu fâșiile de dovlecel. Le-am prăjit pe o tigaie grill pe toate părțile, până s-au gătit complet.

Intre timp am pregătit sosul: într-un miniroboțel am mixat fructul de avocado, ardeiul copt plus condimentele și usturoiul.

Dacă doriți lipia poate fi încălzită ușor pe ambele părți într-o tigaie. Ungem lipia cu câteva linguri din sosul de ardei copt. Adăugăm carnea de curcan și dovlecelul de pe o țepușă. Adăugăm și restul legumelor: salata iceberg, baby spanacul, varza roșie, fâșiile de morcov și ardei.

Rulăm lipia/ tortilla și o învelim în hârtie. O tăiem pe jumătate și o savurăm cu mare poftă.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Rețeta VIDEO:

Rețeta video o puteți găsi atât pe contul meu de instagram, cât și pe cel de pe faceebok (dacă folosiți aceste rețele de socializare).

https://fb.watch/fj39MFCbiG/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s