
Vă mai amintiți rețetele mele de Onigirazu? Am două postate deja, în două variante sau dacă stau bine să mă gândesc am putea spune chiar trei: o rețetă cu somon la grătar și legume (click AICI), una cu ochi de ou și somon afumat și una cu ochi de ou și ciupercă portobello la grătar (click AICI).
Când le-am pregătit am gătit mai mult orez pentru sushi decât era nevoie și așa a apărut această variantă de omletă cu orez. Nu are arome asiatice, deci nu aș putea spune că seamănă cu un orez prăjit în stil asiatic, mai ales că am folosit mărar și pătrunjel în compoziție. Aș spune că la gust e ca o omletă clasică doar că are și orez. Eu o feliez și o folosesc ca pe o lipie, adăugând diverse preparate deasupra: salată de roșii, legume, bucățele de grătar, conopidă pane la cuptor, etc.
Ingredien
- un pumn orez pentru sushi fiert (rece)
- 3 ouă
- 1/2 ardei kapia tocat mărunt
- ceapă verde tocată mărunt
- verdețuri tocate mărunt (frunze de mărar și pătrunjel)
- semințe de susan negre
- piper negru măcinat
- sare
- puțin ulei de avocado pentru prăjit (sau alt ulei preferat de voi)
Mod de preparare:
De la început vreau să precizez că aveți nevoie de orez pentru sushi sau un orez lipicios, care să fie capabil să își păstreze forma de cerc pe care i-o dăm atunci când îl trântim în tigaie.
1 Cu mâinile umezite în apă, am luat un pumn de orez pt sushi și i-am dat o formă aplatizată rotundă – de cerc. L-am întins pe o foaie de copt ca să se desprindă mai ușor atunci când fac transferul în tigaie. Diametrul cercului format din orez trebuie să fie mai mic decât al tigăii folosite, cu vreo 2-3 degete.
2. Am bătut 3 ouă cu furculița. Am adăugat sare, piper și verdețurile (mărar + pătrunjel).
3. Am tăiat și restul legumelor cubulețe mici ca să le am pregătite.
4. Am trântit ouăle la prăjit într-o tigaie antiaderentă unsă cu puțin ulei. Am așezat repede în mijloc și cercul de orez, răsturnând orezul cu susul în jos și desprinzând cu grijă foaia de copt de pe el.
5. Am adăugat rapid pe ou și ceapa verde și ardeiul tocate mărunt. Am presărat pe toată suprafața și semințele de susan. Am acoperit cu capac.
6. Când omleta s-a mai prăjit, am întors-o și pe cealaltă parte. Omleta trebuie să fie deja închegată și destul de prăjită ca să o puteți întoarce. Eu m-am folosit de capac ca să o răstorn, fără să o rup. Efectiv am întors tigaia (cu tot cu capac) cu susul în jos cu o mișcare rapidă. Omleta trebuie să cadă în capac, după care o așez din nou în tigaie.
7. Am mai lăsat-o foarte, foarte puțin (câteva secunde) și am transferat-o pe o farfurie din nou ajutându-mă de capac ca să o răstorn invers.
Eu azi am servit-o cu o salata de roșii deasupra și niște conopida la cuptor în crustă de pesmet.
Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!
Rețeta video:
Rețeta video o puteți găsi atât pe contul meu de instagram, cât și pe cel de pe faceebok (dacă folosiți aceste rețele de socializare).
Link Facebook – https://www.facebook.com/reel/799219311427130