
Desertul acesta nu doar că este incredibil de delicios, dar îndrăznesc să spun că este și foarte atragător, estetic vorbind. Merge perfect pentru o cină unde doriți să impresionați, cu un desert extrem de simplu de realizat. Vă asigur că acest desert va fi foarte apreciat de toți invitații voștri care îndrăgesc ciocolata, nu doar de cei vegani.
Ingrediente:
- 200 ml băutură vegetală Joya de orez cu cocos
- 1 conservă cremă de cocos pt deserturi 400ml (la conservă de metal)
- 1 linguriță cacao de bună calitate
- 120g ciocolată neagră 75% cacao
- 1 linguriță agar- agar (lingurița mea e gradată și are 5ml)
- 1-2 linguri îndulcitor pe baza de stevie și erytritol (in funcție de preferințe, ciocolată și îndulcitorul folosit)
- Un praf de sare
- 2 biscuiți/porție vegani cu coacăze și trandafiri Ambrozia
- coacăze proaspete sau căpșuni pentru decor
Pentru sosul/gemul de căpșuni:
- 300g căpșuni congelate
- 2 linguri suc lamâie proaspăt stors
- Îndulcitor după gust (eu am folosit unul pe bază de stevie și erytritol)
Mod de preparare:
1 Într-o crăticioară antiaderenta combinăm: băutura vegetală și crema de cocos, lingurița de cacao, îndulcitorul, agar agar-ul și praful de sare. Dăm totul la fiert, la foc mediu.
2. Spre final adăugăm și ciocolata tocată mărunt. Amestecăm constant în compoziție. Aceasta trebuie să ajungă la 85 grade Celsius pt ca agar- agar ul să se activeze. Pentru siguranță, eu am folosit un termometru.
3. În momentul în care compoziția mea a atins 85 de grade Celsius, am mai lasat totul la fiert pentru aproximativ 3-4 minute. Am strecurat compoziția printr-o sită fină ca să mă asigur că am o cremă mătăsoasă.
4. Turnăm compoziția într-o formă de silicon și o lăsăm să se răcorească la temperatura camerei. Eu am folosit o tavă de chec din silicon a cărui fund avea un model ușor ondulat. S-a potrivit de minune.
5. După ce compoziția noastră s-a răcit la temperatura camerei, am introdus tava la frigider pentru câteva ore. Eu am lăsat-o chiar peste noapte.
6. Pentru sos, punem căpșunile la fiert cu sucul de lamaie. Lăsăm sosul să scadă, zdrobind căpșunile cât mai bine și amestecând ocazional. Pe final adăugăm și puțin îndulcitor, după gust. Lăsăm gemul să se răcorească. Eu am lăsat compoziția sosului de căpșuni să ajungă la consisența unui gem ușor mai lichid.
7. Scoatem cu grijă forma de ciocolată din tava de silicon. Am încălzit ușor marginile (cu puțină apă fierbinte) ca să imi fie mai ușor. Am tăiat desertul de ciocolată obținut în fâșii, pe măsură ce l-am servit.
8. Pentru servit: am sfărâmat doi biscuiți pe o farfurioară, am adăugat câte o fașie din compoziția de ciocolată și am turnat puțin sos de căpșuni deasupra plus câteva fructe proaspete.
Rețeta video:
Rețeta video o puteți găsi atât pe contul meu de instagram, cât și pe cel de pe facebook (dacă folosiți aceste rețele de socializare).
Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!
Vă pup,
H.