Curry de vinete


Stăteam eu așa zilele trecute butonând la TV când am dat peste Donal Skehan preparând un curry de vinete. Și cum suntem în plin sezon de vinete, am zis să fac și eu. Nu am respectat întocmai rețeta lui, ci am folosit ce aveam eu la îndemână și a ieșit delicios. Am ținut cont și câteva sfaturi primite de la mama legat de vinete ca să nu fie amare și uite așa am ajuns să fac și să scriu rețeta asta. Rețete de curry mai găsiți la mine pe blog, în diverse combinații și arome (cu năut, linte roșie, dovlecei, etc).

Ingrediente:

  • 3 vinete – aproximativ 1,5kg
  • 1 ceapă măricică
  • 1 ardei kapia
  • 3 căței de usturoi
  • rădăcină de ghimbir (aproximativ 2 cm – 16g)
  • un borcan de roșii cherry decojite în sos de roșii gros gen passata ( al meu a fost făcut în casă și avea cam 730ml borcanul)
  • 1/4 de conservă de cremă de cocos pentru curry și deserturi Biona
  • 1 linguriță pudră curry ( am mai adăugat 1/2 linguriță ulterior)
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță chimion
  • piper negru măcinat
  • sare
  • 2 linguri ulei avocado pentru gătit
  • un vârf de chilli piper cayenne (opțional)
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

1 Am curățat vinetele și le-am tăiat cubulețe. Le-am întins pe o tavă și le-am presărat bine cu sare. Le-am lăsat așa pentru aproximativ 20 de minute. După trecerea timpului am pus vinetele într-un castron cu apă rece și le-am mai lăsat 10 minute la înmuiat. Le-am scos din apă și le-am lăsat la scurs într-o sită. Eu am procedat în acest fel ca să mă asigur că vinetele nu o sa fie amărui (sfaturi de la mama).

2. Într-o tigaie mare antiaderentă am pus ceapa la călit (foc mic) în cele două linguri de ulei de avocado. Când ceapa s-a înmuiat ușor am adăugat și ghimbirul ras și usturoiul tocat mărunt. Am prăjit pentru 1 minut, după care am adăugat și ardeiul kapia tăiat mărunt.

3. Am adăugat și vinetele tăiate cubulețe și am continuat să prăjesc totul, amestecând constant. Am adăugat și condimentele, amestecând să ajungă peste tot. Nu uitați de sare.

4. Am adăugat și roșiile cherry în sosul passata. Cât timp mâncarea s-a gătit, am mai zdrobit roșiile cherry cu lingura mea de lemn. În funcție de roșiile folosite și de lichidul lăsat de legume puteți să mai adăugați un strop de apă.

5. Am lăsat totul la fiert cu capac, amestecând din când în când. După vreo 10 minute am adăugat și crema de cocos. Am lăsat să se gătească în continuare până când vinetele s-au făcut și sosul s-a mai îngroșat.

6. La final am stins focul și am presărat cu frunze de pătrunjel. Puteți să îl serviți cu orez, quinoa sau dacă doriți o variantă mai dietetică – cu un orez fals din conopidă.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Lasă un comentariu