Conopida la cuptor in crusta de pesmet (din porumb)


Conopida este o sursă excelentă de fibre și vitamina C, precum și o sursă bogată de vitamina B, biotină și acid folic. Conopida conține o substanță fitochimică numită sulforafan, care ajută la producerea enzimelor în ficat, blocând acțiunea subtanțelor chimice. (sursa: 101 alimente care vă pot salva viața).

Conopida este o legumă slab calorică și care poate să fie consumată în diverse variante: la aburi, fiartă, la cuptor, etc. Nu cred că e o legumă agreată de toată lumea, poate și datorită mirosului ei aparte după gătire, care nu e tot timpul pe placul tuturor. Astăzi vă propun o variantă de conopidă în crustă de pesmet din porumb, gătită la cuptor. Eu nu fierb conopida anterior, ci o bag direct la cuptor după ce o dau prin ou și pesmet.

Ingrediente:

  • 1 căpățână de conopidă albă
  • 120 g pesmet din porumb Bio ( eu am avut marca Bauckhof)
  • 3 ouă
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță boia dulce (puteți pune și un vârf de linguriță boia afumată dacă e pe gustul vostru)
  • usturoi granulat
  • piper negru măcinat
  • sare
  • Spray cu ulei

Mod de preparare:

1. Tăiați conopida în felii groase cam de un deget. Eu am obținut unele mai mari și unele mai mici, dar cam de aceeași grosime.

2. Bateți cele 3 ouă cu furculița și adăugați sare și piper negru măcinat.

3. Într-o farfurie adăugați pesmetul din porumb, plus restul condimentelor: usturoiul granulat, turmericul, boiaua de ardei, sare dacă mai e cazul. Pesmetul meu conținea deja sare, tineți cont de acest aspect.

4. Treceți feliile de conopidă prin oul bătut, întorcându-le pe o parte și pe alta.

5. Mutați felia de conopidă în cealaltă farfurie și tăvaliți-o bine prin pesmet pe ambele părți. Repetați operațiunea și dați felia de conopida din nou prin ou, după care iar prin pesmet. Avem deci strat dublu de ou și pesmet pentru fiecare felie în parte.

Observație: adăugați mai mult pesmet sau ou dacă este nevoie.

6. Asezați feliile de conopidă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Folosind un spray cu ulei, stropiți feliile de conopidă cu foarte puțin ulei. Dacă nu aveți ulei spray, stropiți feliile cu foarte puțin ulei, folosind o pensulă.

7. Dați tava la cuptor la 200 grade Celsius, raftul din mijloc, până când conopida este pătrunsă și crusta este ușor aurie. Timpul poate să difere în funcție de cuptor, la mine a durat aproximativ 25 – 30 de minute.

Eu păstrez conopida pane la frigider, în caserolă cu capac. O să vedeți că a doua zi crusta devine o idee mai moale, dar mie îmi place foarte mult și așa. Conopida poate să fie consumată într-o grămadă de combinații și cu o grămadă de garnituri alături.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Un gând despre „Conopida la cuptor in crusta de pesmet (din porumb)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s