Piept de pui cu fenicul si salata de quinoa cu ardei copt


Întotdeauna mi-a plăcut ceaiul de fenicul. Așa că a fost de ajuns să îl aud pe Jamie Oliver la TV zicând că semințele de fenicul merg extrem de bine cu multe cărnuri, că am și sărit să testez. Concluzia: mie mi-a plăcut combinația tare mult. Chiar dacă în primă fază micile semințe buclucașe mi-au amintit de siropurile de tuse, aroma care a dat-o cărnii mi s-a părut minunată.

Și în timp ce marinam eu carnea de pui și mai trăgeam câte un ochi pe postul paprika, a apărut la TV Mary Berry care pregătea o salată marocană cu quinoa și roșii uscate. M-am gândit eu atunci: ce bine ar merge cu puiul meu. Aveam si niște quinoa fiartă și un rest de orez roșu, așa că am încropit și eu o salată, doar că am folosit un borcan de ardei copt, pentru că aia aveam la îndemână. Aromele s-au potrivit perfect, nouă ne-au plăcut tare mult.

Ingrediente:

Pentru pieptul de pui:

  • 800g – o caserolă de piept de pui
  • 1 linguriță semințe de fenicul
  • 2/3 linguriță boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță usturoi granulat
  • 2 linguri ulei de avocado pt gătit (sau alt ulei vegetal)
  • piper negru măcinat
  • sare

Pentru salata de quinoa:

  • 1 cănuță quinoa albă Bio Lidl – 120g (puțin turmeric și sare pt gătit)
  • 1/2 cănuță orez roșu marca Riso gallo – 70g
  • 3 – 4 ardei copți la borcan
  • 2 linguri chives/ cepșoară
  • 90g brânză (feta, telema, de capră sau ce preferați)
  • 1 lingură frunze de pătrunjel tocate
  • 1 lingură ulei de avocado (măsline sau alt ulei vegetal)
  • 2 linguri suc de lămâie
  • piper negru măcinat
  • sare

Notă: opțional puteți adăuga și 4-5 frunzulițe tocate de mentă pt un gust mai exotic și dacă vă simțiți mai aventuroși. Mary Berry a pus în salata ei marocană și pătrunjel și mentă și busuioc.

Mod de preparare:

Pentru pieptul de pui:

Am pus semințele de fenicul într-un mojar și le-am mărunțit. Am adăugat restul condimentelor (boia, turmeric, usturoi) plus cele 2 linguri de ulei. Am frecat bine.

Am scos puiul din frigider. L-am șters cu șervețele să fie perfect uscat. Cu un ciocan de carne am aplatizat foarte ușor pieptul de pui la capatul unde era foarte gros, pentru a fi mai uniform.

Folosind o pensulă, am uns pieptul de pui cu maglavaisul de mai sus. L-am sărat și piperat pe ambele părți. Am lăsat pieptul de pui condimentat pe blat, până a ajuns la temperatura camerei (30-60 minute).

Am pus pieptul de pui pe o tavă cu hârtie de copt și am dat totul la cuptor la 220 grade, temperatura sus jos, raftul din mijloc, până când puiul a fost făcut și rumenit. La jumătatea timpului am întors pieptul de pui, iar ultimele 2 minute am trecut cuptorul pe gătire intensivă să ia culoare mai tare. Timpul poate să difere în funcție de cuptor și grosimea fileurilor de pui. La mine a durat cam aproximativ 20 – 25 de minute.

Pentru salata de quinoa:

Am fiert orezul roșu cu puțină sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Am fiert și quinoa după rețeta de bază, folosind sare și puțin turmeric. Le-am lăsat să se răcească o idee.

Metoda de bază pentru a găti quinoa, cu toate explicațiile necesare, le găsiți în link-ul de mai jos:

Quinoa – cum se prepară

Într-un castron am adăugat quinoa fiartă, orezul roșu, ardeiul copt tăiat mărunt, brânza cubulețe mici, cepșoara tocată și frunzele de pătrunjel mărunțite. Am combinat 1 lingură de ulei cu 2 de suc de lămâie și le-am pus peste salata mea. Am amestecat totul și am mai adăugat piper negru măcinat și sare (doar dacă mai e cazul).

Am servit salata mea de quinoa cu pieptul de pui la cuptor și aromele s-au potrivit de minune. Ne-a plăcut tare mult, mai facem!

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s