
Un mic dejun rapid care poate să fie la fel de bine și un pranz delicios dacă creștem putin cantitatea. Hummusul poate să fie unul făcut chiar de noi în casă (gasiti reteta de hummus de casa AICI) sau unul din comerț. Atunci când aleg varianta din comerț, trebuie să recunosc că mă îndrept spre un hummus cu ardei copt pe care eu îl găsesc la Mega Image după o rețetă by Joseph Hadad. Ciupercile pe care le-am ales azi sunt ciuperci shimeji pe care le găsesc în marile supermarketuri și care îmi plac tare mult.
Ingrediente:
- 1 – 2 felii de pâine integrală
- câteva linguri de hummus cu ardei copt (făcut în casă sau din comerț)
- 1 cutiuță ciuperci Shimeji – 150g
- 1 cățel de usturoi
- frunze de pătrunjel
- piper negru măcinat
- sare
- puțin ulei pentru prăjit (eu am folosit ulei de avocado)
- opțional: căteva semințe de susan sau cânepă decorticată
Mod de preparare:
1 Am prăjit feliile de pâine integrală la prăjitorul de pâine.
2. Am curățat ciupercile (fără scufundare în apă). Într-o tigaie antiaderentă am tras ciupercile foarte rapid folosind puțin ulei de avocado. Am presărat totul cu sare și piper proaspăt măcinat. Când ciupercile s-au înmuiat ușor, am adăugat și cățelul de usturoi tăiat mărunt și am prăjit în continuare. La final, când ciupercile au fost făcute, am adăugat deasupra și frunzele de pătrunjel tocate mărunt. Opțional, puteți presăra deasupra și câteva semințe de susan sau cânepă.
3. Am uns feliile de pâine prăjită cu puțin hummus, am adăugat mixul de ciuperci trase la tigaie și am savurat cu mare poftă.
Rețeta pentru hummusul de casă o găsiți AICI.
Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!
Vă pup,
H.