Onigirazu cu ochi de ou si avocado (in doua variante)


Prima rețetă de Onigirazu cu somon la gratar și legume a avut un mare succes și câțiva dintre voi mi-ați scris că de-abia așteptați și alte variante. Drept urmare, m-am executat și am venit la voi cu două noi variante care conțin ochi de ou. Inițial am dorit să fac numai una, dar cum în familie am un individ care nu se atinge de ciuperci, am înlocuit pentru el ciuperca cu puțin somon afumat. A fost mai mulțumit, dar nu chiar ca la prima variantă de onigirazu cu somon la grătar, pentru că se pare că nu e mare fan nici somon afumat :)))). Pentru cei dintre voi care știți că vă plac ciupercile sau somonul afumat, atunci rețeta asta e pentru voi. Mai mult, am folosit și rețeta ouă ochi în apă, fără ulei, pe care v-am prezentat-o deja.

Nu uitați să aruncați un ochi și pe varianta inițială de ONIGIRAZU cu somon la grătar, vedeți care vă atrage mai mult.

Ingrediente (2 bucăți Onigirazu):

 • 2 foi alge Nori
 • 2 ouă ochiuri de ou în apă / fără ulei (cu gălbenuș mai tare)
 • 1 cănuță orez pentru sushi
 • 1 ciupercă portobello la grătar sau cuptor
 • 1 felie de somon afumat
 • salată verde
 • 1 avocado mare
 • puțin suc de lămâie
 • sare, piper negru măcinat
 • opțional pt servit: amino din nucă de cocos (sau sos soia)

Mod de preparare:

1 . Orezul folosit pentru această rețetă trebuie să fie orez special pentru suhi, pentru că acesta este lipicios și are consistența necesară. Am spălat orezul în mai multe ape, până când aceasta a rămas limpede. L-am lăsat la înmuiat pentru aproximativ 30 de minute.

2. Am fiert orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În cazul orezului meu, trebuia să folosesc dublul cantității de apă (la 1 cănuță de orez se foloseau 2 cănuțe de apă). Am adăugat sare și am pus orezul la fiert, fără capac, pentru aproximativ 15 minute (cronometrăm din momentul în care apa începe să fiarbă). Când orezul a fost fiert, am stins focul și am acoperit oala cu capac. Am mai lăsat orezul să se odihnească sub capac pentru aproximativ 10 minute.

3. Cu o lingură de lemn am scos ușor orezul și l-am întins pe un platou să se răcească la temperatura camerei. Pentru a evita uscarea acestui orez puteți să folosiți un șervet (sau foaie de copt) umezit/ă cu care să îl acoperiți.

4. Între timp pregătim ciupercile portobello. Eu am folosit o ciupercă rămasă de la meal prep-ul de data trecută și care e gătită la cuptor, alături de alte bunătăți. Dacă prăjiți ciupercile la grătar, atunci urmați instrucțiunile de AICI.

5. Facem și cele două ochiuri de ou cu gălbenuș mai tare. Eu le-am făcut la tigaie cu apă, fără ulei, după rețeta de AICI. Diferența a fost că le-am lăsat mai mult sub capac pentru a avea galbenușul mai tare.

6. Pasăm avocado cu o furculiță și îl stropim cu puțină zeamă de lămâie, sare și piper negru măcinat. Dacă dorim, putem să adăugăm și puțin sos picant sau fulgi chili.

7. Începem să montăm preparatul. La prima rețetă de onigirazu cu somon la grătar aveți și un filmuleț în care se vede exact cum am procedat ca să creez straturile. Eu am folosit un inel de bucătărie (5,5 cm înălțime) ca să îmi fie mai ușor, dar se poate clădi și fără el.

Strat 1 +2 : Adăugăm foia de nori cu orezul deasupra. Aveți grijă cum poziționați forma metalică pentru montaj pe foaia nori (vezi poză mai jos), pentru ca la final să puteți închide umplutura ca pe un plic. Foaia nori o pun (cu partea mai aspră în sus) pe o folie alimentară, pentru ca aceasta să nu se lipească.

Glisați săgețile stânga – dreapta

Strat 3 + 4 – Adăugăm foaia de salată verde + ciuperca portobello deasupra.

Strat 5: Adăugăm ochiul de ou. Nu uitați, gălbenușul trebuie să fie ușor tare!

Strat 6: Adăugăm pasta de avocado.

Strat 7: Adăugăm din nou o foaie de salată verde + un strat de orez sushi. Deja cred că v-ati prins cum merge treaba, ideea e că începem și terminăm cu orezul pentru sushi.

Glisați săgețile stânga – dreapta

8. Se ridică cu grijă forma și se împachetează onighirazu cu foia nori. Vezi filmulețul de la Onigirazu cu somon la grătar pentru o mai bună detaliere.

La Onigirazu cu somon afumat straturile au fost (începând de jos în sus):

 • foaie nori
 • orez sushi
 • salată verde
 • somon afumat
 • pastă avocado
 • ochi de ou în apă cu gălbenuș mai tare
 • somon afumat
 • pastă avocado
 • salată verde
 • orez sushi

Forma mea în care am montat are cam 5 – 6 cm și a fost perfect de înaltă ca foile de nori să cuprindă umplutura și să se închidă.

Eu am servit onigirazu înmuiat cu puțin sos amino din nucă de cocos care e un înlocuitor al sosului de soia și teryaki.

Semințele de susan presărate deasupra sunt strict opționale.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

3 gânduri despre „Onigirazu cu ochi de ou si avocado (in doua variante)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s