SALATA DE OREZ CU LEGUME SI PESTE LA GRATAR


Mi-am propus să includ cât mai multe legume în următoarea perioadă, așa că salata asta cu tot ce am avut prin frigider a mers de minune cu peștele meu la grătar. Soțul s-a ales cu un file de somon si eu cu unul de crap salbatic. A fost pentru prima dată când am încercat fileul de crap sălbatic. M-am gândit că are foarte multe oase, dar cel puțin fileul ales de mine a avut doar câteva oase foarte mari care s-au putut îndepărta foarte ușor. Clar o să mai iau. De gătit l-am gătit exact cum am procedat cu fileul de somon, la grătar.
V-ați prins deja că îmi plac culorile în farfurie, așa că nici salata aceasta nu face excepție de la regulă.

Ingrediente:

Pt salata:

  • Ardei (eu am avut roșu si portocaliu) 110g
  • 1 morcov crud ras 75g
  • Mix roșii cherry 168g
  • 1 pumn varză roșie 40g
  • 1- 2 pumni salată iceberg tocată fașii
  • Mazăre congelată fiartă 133g
  • 5 linguri orez natur brun integral fiert
  • 4-5 linguri porumb la borcan fără adaos de zahăr
  • Sare, piper negru macinat

Pt dressing:(folosim doar o parte)

  • sucul stors de la o lamâie
  • 6 linguri ulei de masline
  • Sare, piper negru măcinat

Pt peste:

  • 2 fileuri de peste (unul de crap și unul de somon)
  • Sare, piper negru
  • Condimente pt peste
  • Un spray cu ulei cocos

Mod de preparare:

Pentru dressing:
Am omogenizat ingrediente într-un borcănel. Am folosit doar o parte din dressing, restul l-am păstrat la frigider.

Pentru pește:
Am stropit fileurile cu un spray cu ulei, am pus sare, piper și un mix de condimente pentru pește. Peștele trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a-l pune pe grătar. Am încins grătarul și am prăjit peștele cu pielea în jos în prima fază. Când a fost pătruns cam 2/3 din el, l-am întors și pe cealalată parte pentru 2- 3 minute. Eu l-am prăjit 1 minut și pe laterale.

Pentru salată:
Am fiert orezul brun si mazărea congelată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Am combinat toate legumele plus orezul și am stropit cu câteva linguri din dressingul de lamâie.

Fileurile de pește pot să fie servite deasupra sau pot să fie mărunțite și încorporate în salată.

Să ne fie de bine și să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s