
Gandindu-ma la salata mea preferata cu oua si avocado, mi-am dat seama ca imi place si combinatia de ou si naut. Asa ca am incropit o salata cu boabe de naut si oua fierte. Am adaugat la final si niste castraveti murati care s-au potrivit de minune. Neapara sa fie de-aia acrisori, ai mei au fost si putin picanti de la ardeiul iute din borcan.
Poate nu e cea mai atractiva estetic, dar eu zic ca a iesit interesanta, cel putin mie mi-a placut.Ca sa fiu sincera a doua zi cand a fost rece de la frigider, mi-a placut si mai mult. Sotul nu mi-a impartasit entuziasmul pentru ca a spus ca seamana cu salata de boeuf, care lui nu ii place deloc (am eu o banuiala ca de la castravetii murati). A tinut totusi sa mentioneze ca asta ii place o idee mai mult, asa ca totusi a mancat. Are tata o vorba despre mancarurile care lui nu ii prea plac asa mult: „le mananc, dar nu le mai cer” Sunt curioasa voi in ce echipa o sa fiti? E un da sau un ba? 🙂
Ingrediente:
- 1 borcan mare boabe de naut, fierte (540g/ cantitate solida 400g)
- 4 oua fierte (le-am fiert cu galbenusul mediu, nu foarte tare)
- 1/2 de ardei kapia sau gras
- 2-3 castraveti murati
- Putina ceapa chivas (cepsoara)
- 1 lingura mare mustar clasic
- 1 lingura mare iaurt smantanos BIO
- Sare, piper negru macinat

Metoda de preparare:
- Am curatat boabele de naut de coji. Am eu o metoda mai rapida, nu am stat sa iau boaba cu boaba. *vezi Nota
- Intr-un minirobotel de bucatarie am adaugat galbenusurile de ou fierte, mustarul, iaurtul si doi pumni seriosi din nautul fiert. Le-am mixat si le-am transformat intr-o pasta fina.
- Am pasat cu furculita restul de naut, zdrobind doar usor boabele.
- Am adaugat deasupra pasta fina de naut (obtinuta la pct 2), ardeiul tocat cubulete, ceapa tocata marunt, albusul de ou si castravetele murat taiate cubulete.
- Am asezonat cu sare si piper macinat.
Eu am mai pus cam o jumatate de lingurita suplimentara de mustar, pt ca am eu o obsesie cu mustarul. Probabil mergeau si niste verdeturi ca patrunjel, eu nu am avut la indemnana.
NOTA: decojire coji naut: pun nautul intr-o sita, care o pun la randul ei pe un castron plin cu apa. Incep sa frec boabele de naut intre palmi, pana cand cojile incep sa se desprinda. In momentul in care incep sa misc sita sus jos in apa cojile desprinse incep sa se ridice la suprafata. Tot ce imi ramane este sa le culeg si sa le indepartez. Nu e ca si cum as lua fiecare boaba sa o curat, dar pt mine aceasta metoda este suficienta.
Pentru cine are cont de instagram sau facebook aveti si reteta video acolo. Las mai jos link catre cea de pe facebook:
https://www.facebook.com/reel/306883758298591
Sa ne fie de bine si voi sa veti pofta!
Va pup,
H.