Salata de oua cu avocado


Când eram prin școala generală și în liceu, mama făcea un fel de salată de ouă fierte care avea maioneză, muștar, ceapă și evident ouă fierte. Având în vedere că pe vremea aia îmi plăcea așa mult maioneza de o mâncam efectiv pe pâine, era clar că îmi plăcea și salata asta. Combinația cu ou fiert, ceapă și muștar era una fericită din punctul meu de vedere. Dar ce ne facem când ne dăm seama că nu e tocmai o combinație sănătoasă și vrem să renunțăm la maioneză? Evident găsim o variantă de grăsimi mai sănătoase și apelăm la minunatul avocado. Ouăle fierte, muștarul și ceapa din rețeta originală le păstram și mai adăugăm câte una alta în plus. Cum s-ar spune: facem să fie bine, să nu fie rău :).

În cazul în care avocado ul vostru nu e copt, așezați-l lângă niște banane și așteptați o zi două să se coacă. Dacă le puneți și într-o pungă de hârtie, procesul ar trebui să meargă relativ și mai repede.

Dar să încetăm cu atâta vorbărie și să purcedem la treabă :P.

Ingrediente:

  • 2 avocado Hass (să fie foarte bine copți)
  • 4 ouă, fierte tare
  • 1 linguriță muștar fin clasic (* vezi notă)
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1/2 de ardei gras roșu sau kapia
  • 1 linguriță plină ceapă tocată mărunt ( verde, roșie, albă, chives – la alegere și după pofta inimii)
  • piper negru măcinat
  • sare
  • puțin pătrunjel verde tocat
  • Opțional: câteva picături sos chili

* Notă: puteți să adăugați pentru început doar 1/2 de linguriță de muștar, adăugând ulterior și diferența în funcție de preferințe. Mie îmi place cu o linguriță plină.

Mod de preparare:   

Reteta e ușoară și rapidă. Cel mai mult durează să fierbeți ouăle bine , în rest rețeta e ca și gata. Cu fiertul ouălor am și început, după care le-am lăsat să se răcească puțin în apă rece.

Am tăiat repejor avocado, am pus miezul într-un bol și l-am pasat bine, bine cu furculița adăugând muștarul și zeama de lămâie care previne și oxidarea lui.

Am tăiat ouăle pe jumătate. Am scos gălbenușurile și le-am adăugat peste pasta de avocado. Din nou am pasat bine, bine cu furculița.  Am condimentat cu sare, piper și sos chili, dacă folosiți.

Am tăiat ardeiul, pătrunjelul și ceapa cât de mărunt am putut și le-am adăugat la pasta mea .

Albușul de ou l-am taiat bucățele mici și l-am încorporat și pe el în compoziție.

Salata am servit-o pe pâine prăjită, alături de câteva roșii cherry. Iar uneori adaug si microplante sau vlăstari desupra și cu puțină brânză.

Tips & tricks: în cazul în care vă rămăne salata pentru a doua zi, e posibil ca aceasta să înceapă să se înnegrescă datorită oxidării avocadoului. Pentru a evita acest lucru eu procedez în felul următor: pun restul de salată rămasă într-o caserolă mai ingustă și înaltă și o presez cât mai bine și o nivelez cu o lingură. Adaug apoi foarte încet puțină apă deasupra(cam un deget), o acopăr cu capac și o bag la frigider. A doua zi, cînd mă hotărăsc să o consum, arunc ușor apa, amestec cu o lingură în salată și o savurez. Bineînțeles că dacă aveți o caserolă și un aparat de vidat totul e mai simplu. 🙂

Să aveți poftă!

Vă pup,

H.

6 gânduri despre „Salata de oua cu avocado

  1. Bunaaa!
    Imi plac retetele tale pentru ca se aproprie de regimul meu alimentar.
    Iar aceasta salata chiar o voi incerca maine, adaptata dupa caz ;), abia astept.

      1. A ieșit delicioasă, și celorlalți le-a plăcut,ie cu atât mai mult. Se pregateste f repede și mă gandeam ca poate fi servită ca garnitură.

  2. Ma bucur ca ti-a placut. Astept sugestii daca modifici retetele postate de mine si iasa imbunatatite😉. Si eu uneori mai testez combinatii diferite, dar nu tot timpul rezultatul final e o reusita😝

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s