
Astazi nu am avut chef de ceva complicat, asa ca m-am gandit ca o omleta plina de ciuperci facuta la cuptor ar fi perfecta. M-am tot gandit ce denumire sa ii dau, dar pana la urma „omleta” mi s-a parut cea mai potrivita. Am folosit ciuperci culese de tatal meu (fara grija ca e specialist la ales ghebe ) si puse de mama la congelator, asa ca am scos una din pungile primite si am pus-o la dezghetat. Ciupercile au foarte putine calorii si o multime de alte beneficii asupra organismului. Aveti totusi grija de unde le procurati, sa fie o sursa sigura.
Ingrediente (tava 25 x 18 cm):
- o punga de ghebe fierte si congelate (un castronel)
- 8 oua ( ale mele au fost mai micute)
- 1 ceapa alba
- 2 ardei kapia
- 2-3 catei de usturoi
- 1 legatura frunze de patrunjel
- 80- 100g branza telemea pentru ras deasupra (telemea de capra, oaie , vaca, feta, etc)
- sare
- piper negru macinat
- 1-2 linguri ulei avocado/de samburi de struguri , etc
- Optional: un pumn serios de spanac baby
Mod de preparare:
Am taiat marunt ceapa, ardeiul si le-am pus sa se caleasca usor intr-o tigaie cu 1-2 linguri de ulei de samburi de sturguri/ ulei avocado.
Dupa cateva minute am adaugat si ghebele dezghetate si am mai lasat totul pe foc pana ce s-a evaporat toata apa lasata de ciuperci. Pe final am adaugat si pumnul de baby spanac proaspat si usturoiul tocat marunt.Am mai prajit totul pentru un minut doua si am tras tigaie deoparte.
Folosind o pensula am uns o tava (25 x 18 cm) cu foarte putin ulei si am turnat compozitia preparata anterior. La fel de bine puteti sa tapetati tava termorezistenta cu hartie de copt. Ina cazul in care alegeti varianta cu hartie de copt, o treceti sub jet de apa ca sa se umezeasca bine, o scurgeti si o intindeti pe tava.
Intindeti in tava amestecul de legume plus branza telemea sfaramata pe intreaga suprafata.
M-am apucat sa bat ouale bine bine cu o furculita, le-am condimentat cu sare si piper, am adaugat si frunzele de patrunjel taiate marunt si le-am trantit in tava peste compozitia de ciuperci.
Am pastrat putina branza pe care sa o intind si pe deasupra pentru un aspect mai aramiu la final.
Am introdus tava la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru aproximativ 20-30 de minute.

Este o omleta foarte satioasa, excelenta pentru micul dejun sau chiar mesele principale. Preparata in acest mod este foarte gustoasa chiar si a doua zi.
Astazi eu am ales sa servesc cu o felie de paine la pranz, alaturi de o salata delicoasa cu rucola, salata verde, spanac baby, castraveti si rosii cherry :).

Sa ne fie de bine si voi sa aveti pofta!
Prezentare VIDEO INSTAGRAM:
Arata foarte apetisanta, gustoasa la maxim imi inchipui, obisnuiesc si eu sa prepar cu dovlecei, feta, masline,etc.
O sa incerc si varianta ta.
Da, a fost foarteeeeeeeeeeee buna. Foarte interesanta si varianta. Mi-ai facut pofta de omleta cu dovlecei la cuptor asa ca o am in vedere pentru azi sau maine:)