
Astazi nu am avut chef de ceva complicat, asa ca m-am gandit ca o omleta plina de ciuperci facuta la cuptor ar fi perfecta. M-am tot gandit ce denumire sa ii dau, dar pana la urma „omleta” mi s-a parut cea mai potrivita. Am folosit ciuperci culese de tatal meu (fara grija ca e specialist la ales ghebe ) si puse de mama la congelator, asa ca am scos una din pungile primite si am pus-o la dezghetat. Ciupercile au foarte putine calorii si o multime de alte beneficii asupra organismului. Aveti totusi grija de unde le procurati, sa fie o sursa sigura.
Ingrediente (tava 25 x 18 cm):
- o punga de ghebe fierte si congelate ( cam 2-3 pumni seriosi care au incaput intr-un castronel)
- 8 oua ( ale mele au fost mai micute)
- un pumn serios de spanac baby
- 1/2 ceapa alba
- 1 ardei kapia
- 2-3 catei de usturoi
- frunze de patrunjel
- branza telemea pentru ras deasupra (telemea de capra, oaie , vaca)
- sare
- piper negru macinat
- putin ulei de samburi de struguri (1-2 linguri)
Mod de preparare:
Am taiat marunt ceapa, usturoiul si ardeiul si le-am pus sa se caleasca usor intr-o tigaie cu 1-2 linguri de ulei de samburi de sturguri. Dupa un minut – doua, am adaugat si ghebele dezghetate si am mai lasat totul pe foc pana ce s-a evaporat toata apa lasata de ciuperci. Pe final am adaugat si pumnul de spanac baby proaspat si am mai prajit totul cam aproximativ un minut. Am tras tigaia deoparte si am lasat compozitia sa se raceasca pana eu m-am ocupat de oua.

Folosind o pensula am uns o tava (25 x 18 cm) cu foarte putin ulei si am turnat compozitia preparata anterior.
M-am apucat sa bat ouale bine bine cu o furculita, le-am condimentat cu sare si piper, am adaugat si frunzele de patrunjel taiate marunt si le-am trantit in tava peste compozitia de ciuperci.
Deasupra am ras putina branza telemea atat pentru gust, cat si pentru aspectul auriu de la final.

Am introdus tava la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru aproximativ 20-30 de minute.

Este o omleta foarte satioasa, excelenta pentru micul dejun, pranz sau cina. Preparata in acest mod este foarte gustoasa chiar si a doua zi.
Astazi eu am ales sa servesc cu o felie de paine la pranz, alaturi de o salata delicoasa cu rucola, salata verde, spanac baby, castraveti si rosii cherry :).

Sa aveti pofta!
Arata foarte apetisanta, gustoasa la maxim imi inchipui, obisnuiesc si eu sa prepar cu dovlecei, feta, masline,etc.
O sa incerc si varianta ta.
Da, a fost foarteeeeeeeeeeee buna. Foarte interesanta si varianta. Mi-ai facut pofta de omleta cu dovlecei la cuptor asa ca o am in vedere pentru azi sau maine:)