Dovlecei galbeni sotati cu piept de pui la cuptor


Dacă mă urmăriți pe Instagram știți cât v-am înnebunit cu niște zucchini/ dovleceii mei galbeni pe care i-am descoperit de curând. Am primit multe păreri de la voi…unii ați spus că vi se par mai dulci, alții că sunt cam amărui, alții că seamănă mai mult cu dovleacul, alții că nu. Poate sunt mai multe soiuri, poate papilele noastre gustative diferă, poate contează și cât de proaspeți sunt, cert este că ai mei aveau coaja așa de subțire și fragedă că nici nu a mai fost nevoie să o curăț. Nu mi s-au părut nici amărui și nici că ar semăna așa mult cu dovleacul plăcintar, care mie în mod normal nu îmi place.

Vă las și o poză de la cumpărături ca să îi vedeți trași în chip. Ignorați ardeiul kapia gigant, cel mai mare văzut vreodata, care face ca ardeii mei grași să pară minusculi în poză. Vă asigur că erau perfect normali 🙂

Ingrediente:

Pentru dovleceii sotați:

  • 2 dovlecei galbeni
  • 2 ardei grași (eu am avut unul galben și unul portocaliu)
  • 1 ceapă medie galbenă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură ulei de avocado/ stuguri (sau alt ulei la alegere)
  • frunze de mărar proaspăt
  • sare, piper negru măcinat

Pentru pieptul de pui la cuptor:

  • 1 caserolă de piept de pui crescut lent și cu acces în aer liber (3 jumătăți de piept de pui)
  • 1 lingură ulei din sâmburi de avocado/ struguri (sau alt ulei vegetal)
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță boia afumată (sau boia dulce)
  • 1/2 linguriță usturoi granulat
  • amestec de ierburi italienești DelHaize (oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, paprika, usturoi, ceapă)
  • piper negru măcinat
  • sare

Mod de preparare:

Pentru dovleceii sotați:

1 Într-o tigaie antiaderentă călim câteva minute ceapa tăiată mărunt într-o lingură – două de ulei.

2. Adăugăm și ardeiul gras tăiat cubulețe. Călim în continuare pentru câteva minute, după care adăugăm și usturoiul tocat.

3. Adăugăm și dovleceii spălați foarte bine și tăiați cubulețe. Nu uităm de sare și piper negru măcinat.Tragem totul la tigaie până când legumele sunt făcute. Nu uitați să amestecați să nu se ardă. Mie îmi place să las dovlecelul ușor crocant, să nu devină fleșcăit, moale să se topească în gură. :))))

4. La final, după ce oprim focul, adăugăm și frunzele de mărar tocate mărunt.

Pentru pieptul de pui la cuptor:

Pașii detaliați îi găsiți în link-ul de mai jos:

Metoda de preparare – piept de pui la cuptor CLICK AICI

Cam atât pentru azi! Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

2 gânduri despre „Dovlecei galbeni sotati cu piept de pui la cuptor

  1. Anul acesta am plantat și eu câțiva dovlecei galbeni și sunt întra-devăr foarte gustoși. Așa ca o comparație: nu sunt la fel de dulci ca zucchini și mai puțini apoși ca dovleceii albi. Mulțumiri pentru rețetă! 🙂

    1. Ce frumos ca ai direct de la tine din gradina. Poate ii conving si eu pe ai mei parinti sa puna in gradina la ei (eu la bloc mai greu :P). Iti multumesc tare mult si ma bucur ca iti plac postarile mele 🙂 O zi frumoasa iti doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s