Mancare de mazare cu morcov si piept de pui


Rețeta de azi nu cred să fie o rețetă specială, cu care să impresionați în mod deosebit, care să fie plină de arome sau mai știu eu ce nebunii. Este o rețetă care pune accentul pe simplitate, mai dietetică, fără sosuri sau alte adaosuri de genul. Am folosit și de data asta puțină culoare în farfurie, așa cum îmi place mie și cum îi șade bine unei rețete care vrea să transmită mesajul de sănătos. Avem verde de la mazăre, portocaliu de la morcov, galben și roșu de la ardeii folosiți. Păcat că am uitat în poze de pătrunjelul sau mărarul tocat pe care trebuia să îl adaug la final.

Puiul folosit astăzi este unul din comerț, dar care este crescut lent, hrănit cu cereale și care spun ei că ar avea acces la aer liber. E a doua oară cînd testez carnea de la ei și pot spune că sunt mulțumită. E gustoasă, s-a comportat bine și nu a lăsat apă, așa cum am pățit alte dăți cu carnea cumpărată din comerț. Prima dată am încercat de la ei un pui întreg, pe care l-am copt la cuptor. Sper să vin cât de curand și cu rețeta respectivă, pentru că merită un loc pe blog.

Ingrediente:

  • 450 g mazăre congelată
  • 420 g – doua bucăți piept de pui de la Libertan ( pui crescut lent)
  • 180 – 200 g – 1 morcov mare sau doi mai mici
  • 180 g – 2 ardei (kapia sau ardei gras)
  • 90 g – 1 ceapă medie
  • 2 căței usturoi
  • 2 linguri ulei din sâmburi de struguri
  • frunze pătrunjel sau mărar
  • piper negru măcinat
  • sare
  • 1 pahar apă
  • opțional: boia de ardei (dulce sau picantă)
  • opțional: 1 cub BIO de legume sau pui (eu am folosit de la Bjorg)

Mod de preparare:

1. Spălați și pregătiți toate legumele: ceapa tocată mărunt, ardeiul tăiat cubulețe, morcovul tăiat pe jumătate în rondele subțiri.

2. Tăiați pieptul de pui în cubulețe. Presărați pe el sare și piper proaspăt măcinat.

3. Într-o tigaie din ceramică antiaderentă (obligatoriu) puneți la călit ceapa în cele două linguri de ulei. Presărați și un praf de sare.

4. Când ceapa a devenit ușor translucidă, adăugați și ardeiul tocat cubulețe eu am folosit unul galben și unul rosu pentru culoare). Prăjiți pentru aproximativ 2- 3 minute, amestecând constant.

5. Adăugați pieptul de pui și morcovul. Căliți totul până când carnea se albește și devine opacă. În ultimul minut, adăugați și usturoiul tocat mărunt și boiaua de ardei (dacă o folosiți).

6. Adăugați un pahar de apă și cubul de legume (sau pui) BIO. Lăsați totul la fiert.

7. Spre final, când carnea e aproape fiartă, adăugați și mazărea congelată. Verificați să fie suficient lichid ca mazărea să poată fierbe. Țineți cont de instrucțiunile de pe ambalaj. La mine scria că mazărea mea fierbe în 8-10 minute, așa că am adăugat-o în așa fel încât să aibă timp să fiarbă până la final.

8. Când totul e fiert și mâncarea e gata, presărați mărar sau fruze de pătrunjel tocate mărunt. Eu am uitat pentru poze să adaug, dar voi să nu uitați :).

Notă final: la final e posibil ca mâncarea de mazăre să rămână cu destul de mult lichid. Pe mine nu mă deranjează, o prefer așa, mai dietetică. Dacă vă deranjează, puteți eventual să mai îndepărtați cu un polonic din lichidul format. Sau aveți a doua variantă: spre final, frecați o lingură rasă de făină de năut cu 400 ml sos de roșii și adăugați compoziția la mazăre. Trebuie doar să fierbeți suplimentar totul căteva minute, până când sosul se îngroașă. Bineînțeles că prima variantă, cea aleasă de mine, e aia mai dietetică.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s