Terci de ovaz cu mango si cacao


Și uite că vin la voi cu a patra rețetă de terci de ovăz postată la mine pe blog. Prima a fost rețeta clasică cu măr și scorțișoară (click pt rețetă) , cea de-a doua a fost una mai exotică cu aromă de trandafiri și cardamom (click pt rețetă), iar cea de-a treia a fost una cu piure de măr și pară (click pt rețetă). Cea de azi e una mai ciocolătoasă, cu lapte de orez cu cocos, cacao, bucățele de mango și fulgi de cocos. Pudra de cacao trebuie să fie una de calitate, fără zahăr, dar cu gust de ciocolată.

Ingrediente (1 porție):

  • 45 grame de fulgi de ovăz fini
  • 200 ml lapte de orez cu cocos The Bridge (sau alt lapte vegetal)
  • 1 linguriță cacao de calitate
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • extract pur sau esență de portocală * vezi Notă
  • bucățele de mango proaspăt
  • fulgi mari de cocos ( gen chips)

*Notă: la rețeta de azi eu nu am mai avut extract pur de portocală, așa că am recurs la o esență de portocală pe care am găsit-o jos la magazin de la Dr Oetker și care și-a făcut și ea treaba.

Mod de preparare:

1 Într-o crăticioară din ceramică antiaderentă adăugați: ovăzul, laptele de orez cu cocos, lingurița de cacao, scorțișoara și extractul (esența) de portocală.

2. Dați totul la foc mic, amestecând constant. Îndepărtați de pe foc în momentul în care lichidul s-a absorbit și compoziția e una moale și cremoasă. Nu îl fierbeți exagerat, deoarece terciul continuă să se îngroașe și după ce l-ați luat de pe foc.

3. Serviți terciul cu bucățele de mango proaspăt tăiate și fulgi mari de cocos (chips).

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Un gând despre „Terci de ovaz cu mango si cacao

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s