
O veche obsesie și o nouă rețetă de terci de ovăz. Combinația de azi e una delicioasă în care avem zmeură, aromă subtilă de trandafiri și o linguriță de gem de fructe, fără zahăr adăugat. Nu aș sări peste niciun ingredient, fiecare având rolul și subtilitatea lui în tot întregul. Gemul în combinație cu ovăzul îmi trezește amintiri din copilărie legate de grisul cu lapte, aroma de trandafiri vine cu un parfum subtil, dar de efect, iar zmeura contrabalansează perfect preparatul cu gustul ei ușor acrișor. Un preparat de o simplitate dezarmantă, dar care îți trezește o grămadă de simțuri.
Nu o să mai insist azi pe beneficiile ovăzului, le-am repetat cu alte ocazii când am mai pregătit rețete de terci de ovăz: Terci de ovăz cu măr și scorțișoară, terci de ovăz cu piure de mere și pere, terci de ovăz cu mango și cacao, terci de ovaz cu aroma de trandafiri și cardamom.
Ingrediente:
- 45-50 g fulgi de ovăz fini
- 200 ml lapte de orez cu cocos The Bridge (sau lapte de orez simplu, cu vanilie, de ovăz, etc)
- 10 ml apă de flori de trandafiri ( mai mult sau mai puțin, în funcție de cât de aromată e apa de trandafiri flosită)
- 1 linguriță gem fără zahăr (eu am folosit gemul 4 fructe – zmeură, căpșuni, mure, cireșe- de la ST Dalfour)
- un pumn de zmeură proaspătă
Mod de preparare:
1. Într-o crăticioară antiaderentă adăugați laptele vegetal, fulgii de ovăz și apa de trandafiri. Pentru a obșine un terci cremos, trebuie să îl fierbem încet, pe foc mic și amestecând des.
2. Când terciul s-a îngroșat ca o budincă ușor moale, îl luați de pe foc. Nu îl fierbeți exagerat pentru că el o să se mai îngroașe puțin și după ce îl luați de pe foc.
3. Puneți terciul într-un bol, adăugați gemul de fructe și zmeura proaspătă.
4. Eu am folosit de data asta un gem din comerț fără arome sau fără coloranți, 100% din fructe, de la ST DALFOUR. A fost o combinație de zmeură, căpșuni, mure și cireșe. Este foarte bun acesta, dar merge orice alt gem fără zahăr adăugat aveți la îndemână.
5. Savurați cu mare poftă.
Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!
Vă pup,
H.