Terci de ovaz cu aroma de trandafiri si cardamom


Aroma de trandafiri mă poartă cu gândul la copilărie, mai exact la dulceața de trandafiri făcută de bunica mea. O aromă plăcută, suavă și ușor exotică, care îmi place și până în ziua de azi. Ideea acestui terci cu aromă de trandafiri a încolțit în mintea mea când am zărit în magazin o apă de flori de trandafiri pentru gătit. Apa de trandafiri este folosită cu precădere pentru prepararea dulciurilor, în special în Orientul Mijlociu. Vă propun să îi dați o șansă acestui terci și să încercați rețeta, este posibil să vă surprindă (în mod plăcut sper eu).

Ingrediente (1 porție):

  • 1 cupă (45 – 50 grame) fulgi de ovăz
  • 2 cupe (200 ml) lapte de ovăz sau orez (fară zahăr adaugat)
  • 10 – 15 ml apă de flori de trandafiri pentru gătit (depinde de cât de puternică este aroma de trandafiri)
  • 1/2 linguriță scorțișoară de Ceylon
  • 1 vârf cuțit cardamom măcinat
  • 60 g afine
  • 10 g fulgi chips de cocos
  • un praf mic sare

Notă 1: pentru cei care își doresc o variantă mai dulce puteți să adăugați fie două curmale taiate mărunt în compoziție sau câteva merișoare sau puțin sirop de agave sau orice alt îndulcitor natural. Eu de regulă mă mulțumesc cu dulceața dată de fulgii chips de cocos. Trebuie să țineți seama că alte fructe uscate sau diverși îndulcitori adaugă și alte calorii față de cele menționate și calculate la finalul rețetei conform Lifesum.

Notă 2: Eu folosesc cel mai des lapte de ovăz, lapte de orez cu gust de vanilie sau lapte de orez cu cocos, dar puteți foarte bine să îl înlocuiți cu laptele preferat de voi. Verificați doar laptele vegetal să nu aiba zahăr adaugat, ci doar cel prezent în mod natural.

Mod de preparare:

Într-o crăticioară de ceramica antiaderentă am adăugat: ovăzul, laptele vegetal, apa de trandafiri, scorțișoara, cardamom-ul și un praf mic sare. *Dacă alegeți o variantă mai dulce, acum e momentul să adaugați și îndulcitorul natural ales conform notei de mai sus de la ingrediente.

Am pus totul la fiert. Când compoziția a început să fiarbă am redus focul la minim, amestecând din când în când să nu se prindă.

Când terciul s-a îngroșat am pus totul într-un bol, am adăugat afinele și chipsurile de cocos care dau și o dulceață preparatului și am savurat cu mare poftă.

Notă: informațiile nutriționale sunt orientative și au fost calculate cu ajutorul aplicației Lifesum:

Informații nutriționale per porție

Poftă bună!

Vă pup,

H.

3 gânduri despre „Terci de ovaz cu aroma de trandafiri si cardamom

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s