
A venit rândul banalei omlete să își facă apariția pe blog. Recunosc, noi suntem mari fani ouă, iar combinația de azi cu dovlecel este una câștigătoare din punctul meu de vedere. Este o rețetă extrem de rapidă și ușoară, perfectă pentru a te scoate din impas când nu ai nimic gătit prin frigider. Deși ați crede că savurez omleta numai la micul dejun, de multe ori se întâmplă să o pregătesc și pentru prânz, alături de o salata mare plină de legume și verzituri. De aici și nehotărârea mea cu privire la categoria la care să încadrez rețeta: să fie mic dejun sau și idee pentru prânz? Rămâne să decideți voi singuri în ce moment al zilei vreți să o savurați. Ce vroiam să mai precizez este că, legat de ouă, nu fac concesii și de regulă folosesc ori ouă primite de la țară de la găinile nestresate ale mătușii mele, ori apelez la cele bio din magazin. Dovlecelul, pe lângă faptul că e o legumă slab calorică și cu multiple beneficii, oferă și mult volum preparatului.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1 dovlecel mic sau 1/2 din unul mai mare
- 1/2 ardei kapia sau ardei gras
- 1/2 ceapă mică
- frunze de mărar sau pătrunjel
- 1 linguriță ulei de sâmburi de struguri
- Condimente: sare, piper negru măcinat
- Opțional: o lingură brânză telemea rasă
Notă: nu săriți ceapa și frunzele de mărar sau pătrunjel pentru că adaugă savoare banalei omlete.
Mod de preparare:
1. Într-o tigaie antiaderentă călim la foc mic ceapa și ardeiul tăiate mărunt. Folosiți doar o linguriță – maxim două de ulei, pe care le întindeți bine cu o pensulă de silicon.
2. După 2-3 minute, adăugăm și dovlecelul tăiat bastonașe subțiri. Presărăm un praf de sare și mărim focul la mediu. Amestecăm în permanență ca legumele să nu se ardă. Nu vă faceți griji dacă pare exagerat de mult dovlecel, el scade în volum când e prăjit.
3. Lăsăm pe foc până când dovlecelul e ușor prăjit.
4. Batem ouăle cu o furculiță. Presărăm sare și piper negru măcinat. Adăugăm și frunzele tocate de mărar sau pătrunjel. În cazul în care folosim și brânză, acum e momentul să o adăugăm rasă în compoziția de ouă.
5. Trântim ouăle în tigaie peste legumele ușor prăjite. Amestecăm în omletă până când ouăle se încheagă. Luăm de pe foc.
6. Eu azi am servit omleta la prânz, pe o felie de pâine integrală și cu o salată mare plină de bunătăți (salată mix, roșii, castraveți, ardei gras, ridichi, vinegretă clasică).
Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!
Vă pup,
H.