
O rețetă din seria celor rapide și fără bătăi de cap, cum s-ar spune o rețetă fără pretenții. Cel mai mult vă ia să faceți ciupercile la grătar, în rest rețeta e ca și gata. De regulă eu îmi cumpăr ciuperci portobello de la Lidl, le fac la grătar și le consum în ziua respectivă și în zilele următoare în diverse combinații. Nici măcar nu e nevoie să vă dau ingredientele măsurate la gram cum fac la alte rețete. E suficient să spun 2 ciuperci portobello la grătar și chiar dacă sunt mai mici sau mai mari gustul rămâne la fel de bun.
Ingrediente:
- 1 tortilla integrală
- 1/2 de avocado hass
- 2 ciuperci portobello la grătar
- 4 ouă fierte de prepeliță
- un pumn de microplante sau alte verdețuri la alegere – (Vezi Notă*)
- vlăstari de ridiche roșie sau alții la alegere
- 4-5 roșii cherry
- fâșii de morcov
- 2 -3 linguri porumb dulce (fără adaos de zahăr)
- opțional: 1 linguriță semințe de cânepă
- un praf sare
Notă: eu am avut azi un mix de verdețuri Petit Greens de la Microgreens– rucola, pak choi, kale, microplante mazăre
Mod de preparare:
1 Începeți cu curățarea ciupercilor de impurități folosind o perie sau un șervețel umezit. Ungeți un grătar cu foarte puțin ulei și prăjiți ciupercile pe ambele părți, până când acestea sunt făcute. Pentru metoda detaliată de preparare a ciupercilor la grătar faceți click pe link-ul de mai jos:
Ciuperci portobello – Click metoda de preparare
2. Fierbeți ouăle de prepeliță într-un ibric cu apă. Decojiți ouăle după ce acestea sunt fierte.
3. Mie îmi place să îmi incălzesc tortilla pentru 2 – 3 minute într-o tigaie (nu folosiți ulei). Aveți de grijă că pe măsură ce tortilla se răcește, aceasta se întărește și e mai greu de rulat. Puteți să folosiți și lipie integrală rece, dacă așa e pe gustul vostru.
4. Ungeți lipia cu pulpa de avocado zdrobită.
5. Adăugați restul ingredientelor, rulați tortilla și savurați.
Să aveți poftă și nouă se ne fie de bine!
Vă pup,
H.