Omleta la cuptor cu praz si branza feta


Fie, fie….recunosc! În zona ardealului unde am copilărit eu nu prea se consuma praz, așa că nu îmi amintesc de el ca făcând parte din meniul nostru. Dar cum sunt o fire curioasă când vine vorba de mâncare, evident că la un moment dat l-am încercat și am descoperit că îmi place. Încă o „buruiană” de trecut pe listă ca fiind acceptată. Nu se găsește prazul ăsta chiar așa peste tot sau în orice magazin, dar am descoperit la Carrefour că există și varianta congelată. Ca atare, rețeta de azi e cu praz congelat și nu proaspăt. Bineînțeles că voi puteți să folosiți de care aveți la îndemână și spre care vă îndreaptă simțurile. Eu doar doream să vă comunic care a fost varianta mea.

Ingrediente:

  • 7 ouă mari
  • 300g praz congelat (l-am găsit la Carrefour marcă proprie, bio)
  • 300g ardei roșu gras sau kapia curățat
  • 80g brânză feta
  • 1 lingură ulei (de avocado, sâmburi de struguri, etc)
  • frunze de pătrunjel și/ sau mărar
  • sare, piper negru măcinat

Mod de preparare:

1. Într-o tigaie antiaderentă, prăjiți ardeiul tăiat feliuțe într-o lingură de ulei. Când ardeiul e ușor înmuiat/ călit, adăugați și prazul congelat. Adăugați sare și piper. Prăjiți legumele până când toată apa pe care acestea o lasă se evaporă.

2. Transferați legumele călite într-o tavă mică (18 x 26 cm), potrivită pentru coacerea la cuptor. Eu azi am folosit două mini tăvi ceramice. (2 tavi – 13x 20 cm). În cazul în care ați folosit o tigaie care poate fi introdusă la cuptor, această etapă poate fi sărită.

3. Bateți ouăle cu furculița. Adăugați frunzele de mărar și/ sau pătrunjel tocate mărunt, sare, piper și trântiți-le peste legumele călite. Sfărâmați brânza feta si adăugați-o și pe ea.

4. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius, caldură sus – jos. Introduceți tăvile în cuptor pe raftul din mijloc și coaceți omleta până când oul e închegat și aveți deasupra o crustă frumoasă și aurie (aproximatix 30 de min).

Serviți omleta cu tot felul de salate, după pofta inimii.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s