Vafe (gofre) super proteice


Fără să mă laud, dar mi-au ieșit cele mai aerate și mai pufoase vafe pe care le-am încercat eu până acum. Rețeta este una plină de proteine, dar cu un conținut destul de redus de carbohidrați pentru un aluat. În total mi-au ieșit 5 vafe și avem 19g de proteina pe o vafă și doar 9g de carbohidrați/ 1 bucată.

Rețeta am creat-o special pentru soțul meu care este o persoană extrem de activă și care după anumite antrenamente consumă diverse shake-uri proteice. A fost tare încântat că am găsit o metodă de a îngloba pudra lui proteică, diferită de clasicele lui shake-uri. Faptul că a ieșit un desert atât de bun, a fost un mega bonus. Vafele le-am pregătit cu un aparat de vafe care e construit dintr-un material antiaderent care nu lipește. Acesta este și motivul pentru care, deși nu am folosit ulei deloc pentru vafe, acestea nu s-au lipit. Vroiam să fac această precizare pentru că nu am testat rețeta pe un alt tip aparat. Vă recomand măcar la prima vafă să stropiți sau să ungeți aparatul cu puțin ulei ca să nu aveți surprize.

Ingrediente:

  • 3 ouă (182g cu tot cu coajă)
  • 60g – două cupe pudră proteică cu ciocolată Gold Standard Whey – Optimum Nutrition
  • 50g făină de ovăz Solaris
  • 1 linguriță praf de copt (fără vârf)
  • 180g cottage cheese 4% (aveam marca Hochland în momentul respectiv)
  • 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
  • 1 linguriță plină cu vârf coajă rasă de lămâie/ portocală
  • un praf de sare
  • Opțional: 1-2 lingurițe extract/ esență naturală de vanilie
  • Opțional: un spray cu ulei pt uns placile aparatului de vafe

Mod de preparare:

1. Bateți ouăle întregi cu un mixer până se spumează și își măresc volumul.

2. Separat mixați cottage cheese-ul, coaja și sucul de lămâie (sau portocală), esența de vanilie și sarea. Eu am folosit un roboțel de bucătărie, dar merge și cu un mixer/blender clasic sau de mână. Ideea e să spargem mărgelele de brâză și să obținem o pastă. Încorporați compoziția de brânză peste ouăle bătute, cu mișcări ușoare. Folosiți o spatulă.

3. Combinați făina de ovăz, pudra proteică și praful de copt. Adăugați-le și pe ele în 2-3 tranșe. Amestecați ușor, cu mișcări ample.

4. Lăsați aluatul să se odihnească 10 minute, timp în care preîncălziți aparatul de vafe conform instrucțiunilor.

5. Coaceți vafele pe rând, în aparatul preîncălzit. În aparatul meu am copt câte două vafe deodată, timp de aproximativ 6 minute/ tură. Eu nu am uns aparatul cu ulei, deoarece plăcile antiaderente ale aparatului nu lipesc/ prind vafele (aparatul fiind și nou). Eu vă recomand totuși măcar la prima vafă să stropiți/ să ungeți aparatul cu puțin ulei, ca să nu aveți surprize că vă rămân vafele prinse de plăci. Nu încercați să deschideți aparatul înainte ca vafele să fie coapte.

Observație: aparatul de vafe se închide, însă fără a se prinde cu clema, pentru ca vafele să poată să se umfle în voie (conform instrucțiunilor aparatului).

6. Scoateți vafele pe un grătar și serviți-le cu topping-ul vostru preferat: diverse gemuri, iaurt de cocos combinat cu dulceață, cu fructe proaspete, ciocolată fără zahăr,etc.

Noi azi le-am servit simplu, cu puțin gem de caise fără zahăr și ne-a plăcut tare mult. Combinația mea preferată rămâne cred cea cu iaurt combinat cu gem. Este o combinație care îmi aduce aminte de copilărie, când amestecam smăntână cu sălvăiță și o mâncam pe pâine (sălvăița – un gem de prune acrișor).

Notă: vafele reci rămase pot fi păstrate la frigider și consumate în următoarele zile. Dacă doriți, ele pot fi ușor reîncălzite la prăjitorul de pâine.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

3 gânduri despre „Vafe (gofre) super proteice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s