
Rețeta de azi are 2 ingrediente pe placul soțului meu: rețeta mea de vafe (gofre) proteice și ciocolata lui de lapte, fără zahăr adăugat, cu îndulcitor. Am adăugat de la mine putere și o conservă de ananas în suc propriu și a ieșit ceva dulce, numai bun pentru un mic sau mare răsfăț. Nu vorbim de un desert chiar dietetic, dar vafele conțin 19g proteină și doar 9g carbohidrați, puțin diferit de cum ar fi un blat cu făină albă. În plus, ciocolată este una cu îndulcitori, potrivită inclusiv persoanelor cu diabet, deci fără zahăr adăugat. Ananasul la conservă se poate înlocui și cu zmeură proaspătă și suc fresh de portocală sau ce mai e pe gustul vostru și vi se pare că se potrivește.
Nu am fost eu prea mulțumită de cum au ieșit pozele, dar am zis să nu mă oprească asta în a posta rețeta. Până la urmă eu oricum nu sunt o specialistă a pozelor, așa că am zis că nu merită să amân postarea doar pentru asta. Vorba aia … nu pozele sunt cele mai importante, ci rețeta în sine. Din păcate și pozele intermediare au fost foarte slabe, pentru că am făcut acest minitortuleț seara, când nu mai era lumină naturală. Dar cum zic eu, să lăsăm vorbăria și să purcedem cu rețeta.
Ingrediente minitort:
- 3 vafe super proteice (după rețeta de AICI)
- 1 conservă anans în suc propriu
- 200g ciocolată de lapte cu îndulcitori (fără zahăr adăugat)
- 200 ml smântână naturală pentru frișcă neîndulcită
Ingrediente vafe proteice (5 vafe, dar folosim numai 3 buc):
- 3 ouă (182g cu tot cu coajă)
- 60g – două cupe pudră proteică cu ciocolată
- 50g făină de ovăz Solaris
- 1 linguriță praf de copt (fără vârf)
- 180g cottage cheese
- 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
- 1 linguriță plină cu vârf coajă rasă de portocală
- un praf de sare
- Opțional: 1-2 lingurițe extract/ esență naturală de vanilie
Mod de preparare:
1. Într-un castron metalic turnați smântâna naturală pentru frișcă și ciocolata ruptă cubulețe. Topiți-o la foc foarte mic, pe bain-marie (vezi notă). Amestecați în permanență cu o spatulă pentru ca ciocolata să nu se prindă de fundul castronului. Compoziția nu trebuie să fiarbă. Luați de pe foc când ciocolata e topită. Lăsați compoziția să se răcorească la temperatura camerei, după care o introduceți la frigider pentru minim 4 ore. Eu topesc de regulă ciocolata cu o seară înainte și o las la frigider peste noapte, până a doua zi când coc vafele și montez minitortul.
Notă: Procedura BAIN-MARIE: Puneți o oală cu puțină apă la fiert. Deasupra ei așezați un castron metalic în care aveți smântâna și ciocolata bucățele. Aveți grijă ca apa să nu atingă fundul castronului. Compoziția nu trebuie să fiarbă.


2. Coaceți vafele și lăsați-le să se răcorească pe un grătar. Vom folosi 3 vafe de mărimea aparatului Breville pe care l-am folosit. Pentru rețeta completă a vafelor și pașii de preparare, apăsați pe link-ul de mai jos:
Vafe (gofre) super proteice – Click AICI pentru metoda de preparare
3. Scoateți crema de ciocolată de la frigider și mixați (cu ajutorul unui mixer) la viteză mare pentru 2-3 minute. O să vedeți că minunata cremă își va mări volumul și va deveni cremoasă și aerată. Este foarte important să bateți ganache-ul doar când acesta este foarte rece de la frigider și să nu îl bateți prea mult, ca să nu se taie crema.
4 Luați vafele și le înmuiați-le ușor în sucul din conserva de ananas. Tăiați bucățelele de ananas din conservă și umpleți găurile de deasupra vafelor proteice, ușor umezite.
P.S: Eu am scufundat vafele pentru două secunde în sucul de ananas, dar mergea o idee mai mult. Totuși, nu exagerați cu înmuiatul lor, nu vreți nici ca vafele să se dezintegreze.
5. Puneți câte un strat gros de cremă pe fiecare vafă umplută cu ananas și clădiți-le una peste alta. O să obțineți un minitortuleț. Îmbrăcați minitortul de vafe cu crema rămasă.


6. Lăsați minitortul de vafe la frigider pentru câteva ore bune sau chiar peste noapte, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!
Vă pup,
H.