Waffles/ vafe cu faina de ovaz si coaja de lamaie


Acum ceva timp mi-am comandat un aparat de vafe/ waffles de la Breville Romania de care sunt foarte încântată. L-am tot văzut prin on-line și am zis să îl încerc și eu. Vă spun sincer că indiferent de rețeta testată, niciodata vafele nu mi s-au prins, deși nu am folosit ulei pentru a unge aparatul. Si credeți-mă, de când îl am, am încercat foarte multe variante, atât dulci cât și sărate.

Azi vin la voi cu o variantă dulce de vafe, care nouă ne place foarte mult. Am renunțat la făina albă și am înlocuit-o cu făină de ovăz, am adăugat și niște piure de mere neîndulcit care s-a nimerit să fie ceva marcă Carrefour, precum și alte bunătăți pe care o să vi le enumăr mai jos. Să purcedem așadar cu rețeta și să nu ne mai lungim cu vorba.

Ingrediente:

  • 3 ouă Bio ( 192g cu tot cu coajă)
  • 100g piure de mere neîndulcit (al meu a fost marca Careffour- fără adaos de zahăr)
  • 150g făină de ovăz (eu am avut marca Solaris măcinat lent pe moară cu pietre)
  • 1 linguriță praf de copt rasă/ fără vârf
  • 3 linguri ulei de cocos topit, lichid
  • 2 linguri suc de lamâie proaspăt stors
  • 1 linguriță plină cu vârf cu coajă de lămâie netratată
  • un strop de sare
  • opțional: 2 lingurițe esență naturală de vanilie

Mod de preparare:

1. Bateți cele trei ouă cu ajutorul unui mixer până când se spumează și își măresc ușor volumul. Merge și cu un tel de mână dacă nu aveți mixer.

2. Adăugați în compoziția de ouă sarea, coaja de lămâie precum și restul ingredientelor lichide: piureul de mere, sucul de lămâie, uleiul de cocos, esența de vanilie. Cu o spatulă încorporați cu grijă ingredientele fără să amestecați foarte mult.

3. Combinați făina de ovăz cu praful de copt.

4. Adăugați-le peste amestecul de ouă în 2 – 3 tranșe, amestecând ușor, cu mișcări ample pentru a sparge cât mai puțin bulele de aer din ou. Uneori mie imi place să cern făina și praful de copt pentru a nu avea cocoloașe deloc, dar nu e obligatoriu.

5. Lăsăm amestecul să se odihnească pentru aproximativ 10 minute ca făina de ovăz să aibă timp să se umfle. Între timp nu uităm să băgăm aparatul de waffles în priză pentru a avea timp să se încălzească bine (butonul roșu ne anunță când aparatul e pregătit pentru copt).

6. Cu ajutorul unui polonic turnam din amestecul de aluat în aparatul încins și coacem vafele pentru aproximatix 6-7 minute sau până când acestea sunt rumenite. Procedăm în acest mod până când terminăm aluatul. Nu uitați aparatul de vafe nu trebuie închis cu clema pentru a avea loc să se umfle. Dar detaliile acestea le găsiți si în instrucțiunile aparatului Breville.

7. Când vafele sunt gata așezați-le pe un grătar. Vă iasă cam cinci vafe- patru vafe mari si una o idee mai mică. Eu am uitat să fac poze la vafele mele, dar am găsit o poză cu vafele pe care le-a făcut soțul meu după rețeta mea. Nu-i așa că se pricepe?

Despre toppinguri ce să vă spun? Vafele fiind fără adaos de zahăr ne place să le mâncăm fie simple cu diverse gemuri, fie cu puțin iaurt de cocos combinat cu dulceață și câteva fructe proaspete.

Notă: Vafele reci pot fi păstrate la frigider și consumate în următoarele zile. Dacă doriți, ele pot fi ușor reîncălzite la prăjitorul de pâine.

Notă: Aceste vafe sunt ușor mai dense, dar și mai sățioase. Dacă doriți o rețetă de vafe mai aerate și cu mai puțini carbohidrați găsiți pe blog rețeta vafelor cu pudră proteică. Iar pentru varianta sărată a vafelor, aveți vafe cu dovlecel, brânză și făină de năut. Foarte bune și acestea.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s