
Azi avem o nouă combinație de iaurt cu fructe și semințe de tot felul. Iaurtul poate să fie clasic de vacă, capră, etc sau poate să fie iaurt vegetal de cocos, ovăz, caju, etc, e la libera voastră alegere. Eu am pregătit azi două boluri: unul cu iaurt clasic de vacă și căpșuni și unul cu iaurt de cocos cu afine. La ambele am folosit aceeași combinație de semințe: chia, cânepă decorticată, semințe de susan alb și negru, orz crocant (sau ovăz crocant) și puțin polen.
Semintele de cânepă conțin raportul perfect de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6. Semințele de cânepă beneficiază de toti cei 21 de aminoacizi cunoscuți precum și vitaminele A, C, D, E, B6 si K, dar si cantitati importante de zinc, calciu, magneziu, fosfor, fier, potasiu, cupru, mangan. Ele conțin proteine, cât și fibre solubile și insolubile, benefice pentru digestie. Semințele de cânepă pot fi presărate pe iaurturi, în smoothie-uri sau pe salate.
Polenul– ca să citez direct de pe ambalaj avem așa – polenul cuprinde toți aminoacizii esențiali: lipide, glucide, vitamine, minerale, enzime, etc. Și tot pe etichetă ne sunt înșirate o grămadă de beneficii printre care o să reamintesc doar câteva: anabolizant biologic, antibacterian, antiinflamator, diminuează hemoragiile, scade colesterolul, antianemic, ameliorează funcțiile cerebrale, gastrice, hepatice, ale tiroidei, etc. Singura problema a polenului din punctul meu de vedere e gustul amar. Acesta este și motivul pentru care încerc să îl ascund în diverse preparate.
Ingrediente:
Semințe/ porție:
- 2 lingurițe semințe de cânepă decorticată
- 2 lingurițe semințe de chia
- 2 lingurițe semințe de susan (eu am folosit susan alb și negru)
- 1-2 lingurițe orz (sau ovăz) crocant
- 1/2 – 1 linguriță polen
Varianta 1:
- 140g un iaurt de vacă BIO
- 60g căpșuni proaspete
Varianta 2:
- 120g iaurt de cocos nature – Alpro Absolutely coconut (fără zahăr adăugat sau soia)
- 60g afine proaspete
Mod de preparare:
Polenul fiind amar, vă sugerez să începeți cu 1/2 de linguriță presărată și să urcați ulterior spre 1 linguriță rasă. Deși mi-a fost recomandat polenul pentru proprietățile lui, recunosc că nu sunt mare fană gust amărui. Ca atare, nu îl pot consuma sub orice formă. Ascuns însă printre celelelate ingrediente, eu personal nu l-am mai simțit așa tare și a funcționat.
Eu am avut semințe de susan de două feluri, dar puteți foarte bine să folosiți un singur fel, alb sau negru, în funcție de care aveți la îndemână.
Tot ce trebuie să faceți e să spălați fructele, să adăugați toate celelalte ingrediente și să vă savurați micul dejun.
Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!
Atât pentru azi.
Vă pup,
H.
Mai impresionat cu atâtea noutăți pe pe care nu eram sigur dar pătarea ta care cred că mA convins.Nu știam că iaurt se face din lapte de cânepă,ovăz,orz s a.Ati multumesc