Terci de ovaz la rece cu mar si scortisoara (overnight oats)


A doua rețetă de ovăz la rece (overnight otas) de pe blog este una care nu putea să lipsească, în combinația mea preferată de măr și scorțișoară. Pentru un gust și mai intens de măr și mai cremos, am folosit un piure de mere fără adaos de zahăr și a ieșit super gustos. Ce e drept, e posibil să fiu puțin subiectivă, având în vedere cât de mult iubesc eu scorțișoara. Un mic dejun cu mulți carbohidrați, dar și plin de fibre.

Ingrediente:

  • 40g fulgi de ovăz MARI
  • 150ml lapte de orez cu vanilie bio The Bridge
  • 60g piure de măr fără adaos de zahăr (eu am avut unul marca carrefour)
  • 1 linguriță extract/ esență naturală de vanilie
  • 12g o lingură semințe de chia
  • 1/2 linguriță scorțișoară de Ceylon

Mod de preparare:

1 Într-un borcan cu capac adăugați toate ingredientele și amestecați.

2. După alte 5 – 10 minute mai amestecați compoziția încă o dată.

3. Acoperiți cu capac și dați compoziția la frigider pentru minim 4 ore, de preferat peste noapte.

4. Serviți cu bucățele de măr taiate deasupra. Eu am lăsat mărul crud pentru a nu aduce și alte calorii și am fost mulțumită. Dacă doriți, voi puteți să serviți și cu topping de măr (sau banane) sotate pe aragaz cu puțin îndulcitor natural sau suc de portocală și stropite cu un praf de scorțișoară.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s