Salata cu legume, gratar si branza de capra


Știu că mulți sunt sătui de combinația asta de grătar , brânză , verdețuri și clasicele roșii, ardei și castraveți. Și totuși, eu nu pot să o refuz din când în când, mai ales când mă scoate din impas și nu am chef de gătit. Este perfectă mai ales dacă aveți ceva resturi de grătar din ziua precedentă, lucru care s-a întâmplat și în cazul meu. Numai bine am scăpat și de grătarul rece și de legumele pe care le mai aveam prin frigider. Știți motto-ul: FĂRĂ RISIPĂ ALIMENTARĂ!

Deși mie mi s-a păru că am încropit cea mai banală salată, soțul meu a declarat că de mult nu a mai mâncat așa salată bună, că tare mult i-a plăcut combinația. Nu știu dacă ii era lui foarte foame și ăsta a fost de fapt motivul, dar eu am decis atunci să postez rețeta. Mai mult, în combinația asta a mâncat și roșiile cherry, el nefiind un mare fan.

Pentru puțină textură crocantă am decis să adaug și câteva fâșii de morcov, iar pentru un gust ușor de ceapă/ usturoi/ picant, niște mici germeni de praz. În ultimul timp am folosit germenii de praz la multe rețete și sunt f încântată. Nu doar că rezistă foarte mult la frigider, dar s-au potrivit de minune cu o grămadă de rețete de-ale mele. Rucola aduce și ea un plus acestei salate, mi s-a părut că s-a potrivit tare bine cu brânza mea de capră.

Ingrediente:

 • un pumn serios de valeriană
 • un pumn serios de rucola
 • 1 grătar de pui sau curcan ( eu am folosit resturi de grătar de curcan din ziua precedentă)
 • 1 bucată ( 35-50 g) brânză de capră
 • 7 – 8 roșii cherry
 • 1 castravete cornison
 • 1/2 ardei roșu gras
 • 1/2 morcov mic
 • germeni de praz
 • sare, piper
 • 2 linguri dressing clasic din ulei de măsline și oțet*

*Notă: dressingul îl prepar combinând într-un borcănaș 1 parte oțet cu 3 părți ulei de măsline, agit bine și îl servesc la diverse salate.

Mod de preparare:

Spăl frunzele de valeriană și rucola foarte bine. Cu un uscător de salată le învârt foarte bine, până amețesc și apa se îndepărtează.

Pentru imaginea artistică, tai cu ajutorul unui peeler castravetele și morcovul fâșii fine. Bineînțeles că operațiunea se poate realiza și clasic, în rondele, cu un cuțit.

Tai bucățele pieptul de curcan la grătar, brânza de capră și ardeiul gras roșu. Roșiile cherry le tai jumătăți.

Într-un bol adaug toate ingredientele de mai sus, adaug germenii de praz , sarea , piperul și stropesc cu dressingul clasic din ulei de măsline și oțet (vezi notă ingrediente).

Savurați cu poftă explozia de culori!

Spor la bucătărit!

Vă pup,

H

2 gânduri despre „Salata cu legume, gratar si branza de capra

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s