
Nu stiam dacă să îi spun burger sau sa îi spun sandviș. Până la urmă a rămas burger pentru că mi s-a părut că seamănă mult mai bine. Ca să nu mai spun că ciupercile portobello au ieșit așa cărnoase și delicioase, perfecte în combinație cu ardeiul copt, pasta de avocado și dovlecelul tras la tigaia grill. Este un burger gata în 15 minute, deci o rețetă foarte rapidă. Chiflele trebuiau să fie unele speciale pentru burgeri și integrale, dar am improvizat puțin și am folosit niște chifle pe care le-am găsit la magazinul de jos. A mers bine și așa. Dacă vă întrebați unde găsiți ciuperci portobello, vă spun că eu le găsesc de fiecare dată la LIDL, dar sunt sigură că se găsesc și în alte supermarketuri mai mari.
Ingrediente (2 burgeri):
- 2 chifle (de preferat integrale și mai mari)
- 2 ciuperci mari portobello
- 4 fășii de dovlecel (tăiate cu un peeler/ decojitor pe lungimea dovlecelului)
- 4 felii rotunde de roșii
- 1-2 ardei copți la borcan * vezi Notă
- un pumn mic de verdeață (am avut un mix de la Lidl care avea și ceva rucola, valeriană, etc)
- 1 avocado mic Hass
- puțină ceapă roșie
- 1/2 ardei kapia
- suc de lămâie
- sare
- usturoi granulat
- piper proaspăt măcinat
- 1 linguriță ulei din sâmburi de sturguri
Notă: eu am avut ardei kapia copt și pus în borcane pentru iarnă, dar găsiți ardei kapia copt la borcan și în comerț. Bineînțeles mai există varianta de a-l coace pe loc (doar că o să dureze mai mult).
Mod de preparare (pas cu pas):
1 Am curățat ciupercile portobello cu o perie și le-am frecat ușor cu o cârpă înmuiată în apă. Am uns ciupercile pe ambele părți cu puțin ulei (1 linguriță) folosind o pensulă și le-am condimentat cu sare, piper și puțin usturoi granulat.
2. Cu ajutorul unui peeler/ decojitor, am tăiat dovlecelul fâșii pe lungime și l-am condimenat cu sare si piper.
3. Într-o tigaie grill, am prăjit ciupercile (aproximativ 5 minute pe fiecare parte) și fâșiile de dovlecel.

4. Între timp am pregătit o pastă din: avocado, puțin suc de lămâie, 1/2 de ardei kapia și puțină ceapă roșie tocate mărunt, sare și piper.

5. Am tăiat chiflele în două și le-am pus și pe ele puțin pe grill, să se încălzească ușor. Pe chiflele încălzite am pus mixul meu de verdeață pe care l-am luat de la LIDL.

6: Am adăugat pasta de avocado pregătită anterior. Am împărțit-o în două, să fie pentru fiecare burger.

7. Am adăugat câte două felii de roșii pe fiecare burger în parte. Eu am avut niște roșii roma.

8. Am adăugat ciupercile portobello prăjite anterior pe grill.

9. Am adăugat și fășiile de ardei copt.

10. Am adăugat căte două felii de dovlecel pe fiecare burger în parte.

Adăugați și capacele chiflelor și savurați. Dacă vi se pare prea densă chifla sau doriți mai puțină păine, puteți să renunțați la capacul de chifla de deasupra.

Am făcut multe poze și par multe etape, dar rețeta este foarte simplă și rapidă. Ciupercile portobello sunt foarte cărnoase și eu am fost mulțumită de toată combinația. Am savurat cu mare poftă.
Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!
Vă pup,
H.