Tigaie cu ciuperci, broccoli, oua si branza feta


Ideea asta mi-a venit așa pe nepusă masă, având toate ingredientele în frigider. Sunt o mare fană a ciupercilor, dar broccoli nu pot spune că mă dă pe spate în mod special. Dar ce să vezi, cred că rețeta asta e perfectă pentru el, pentru că mi-a plăcut tare mult în această combinație. Atât ciupercile cât și broccoli-ul sunt legume slab calorice, care merg perfect cu ouăle cremoase și brânza feta. Dar nu o să mă mai lungesc cu vorba și trec rapid la rețetă.

Ingrediente:

  • 500g – 2 caserole ciuperci champignon albe mici
  • 1/2 căpățână broccoli (150g cântărit după curățare și mărunțire)
  • 1 ardei gras mare roșu
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • 3-4 ouă
  • 50g brânză Feta
  • 1 lingură ulei vegetal (avocado, sâmburi struguri, etc)
  • frunze de pătrunjel
  • amestec de ierburi italienești (*Vezi notă)
  • sare, piper negru măcinat
  • opțional: ardei iute feliat

Notă: amestecul de ierburi italienești a fost marca Delhaize Bio și conține: oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, paprika, usturoi, ceapă.

Mod de preparare:

1 Spălați legumele și pregătiți ingredientele. Ciupercile le curățați de impurități cu ajutorul unei perii sau a unui servețel umezit cu apă.

2. Într-o tigaie de calitate antiaderentă, puneți la călit ceapa tocată mărunt într-o lingură de ulei. Presărați puțină sare.

3. Când ceapa a devenit translucidă și s-a înmuiat, adăugați ardeiul tăiat cubulețe.

4. Când legumele s-au călit, adăugați și cățeii de usturoi tocați mărunt. Mai prăjiți un minut – două.

5. Adăugați ciupercile tăiate felii. Presărați sare, piper negru măcinat și puțin din amestecul de ierburi italienești. Lăsați ciupercile la călit, amestecând ocazional.

6. Când ciupercile sunt aproape călite, adăugați broccoli tocat mărunt. Eu am folosit un roboțel mic de bucătărie. Mai lăsați căteva minute- vreo 5 sau până când legumele sunt gătite. Broccoli nu trebuie gătit în exces, mai ales că mai urmează să punem și ouăle.

7. Faceți trei adăncituri în legumele călite și adăugați câte un ou în fiecare adăncitură formată. Adăugați și brânză feta sfărâmată. Acoperiți cu capac și lăsați totul la foc foarte mic, până când ouăle se încheagă și brânza e ușor topită. E bine să folosiți o tigaie de calitate antiaderentă pentru ca mâncarea să nu se prindă. Aveți grijă ouăle să rămână moi.

8. Când ouăle s-au închegat și mâncarea este gata, trageți oala de pe foc. Presărați cu frunze de pătrunjel proaspăt tocat și felii de ardei iute pentru o notă picantă și savurați cu mare poftă. Am presărat și niște semințe de susan negru deasupra (strict opțional).

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s