Piept de curcan la cuptor cu seminte de fenicul


Pieptul de pui sau de curcan este carnea preferată a soțului meu de când îl cunosc. Acesta este și motivul pentru care pregătesc piept de curcan/ pui destul de des. Nu este neaparat o carne preferată de foarte multă lume, mulți considerând-o prea seacă. Nouă ne place tare mult, la noi are mare trecere.

Azi m-am gândit să vă arăt varianta cu semințe de fenicul, care merge foarte bine și pregatită în avans și folosită în diverse combinații pentru caserola pranz. Dacă mă urmăriți pe contul de instagram o să găsiți rețeta și sub formă de filmuleț (reel). Urmează să postez tot acolo și câteva filmulețe în care să vă prezint cum combin eu pieptul de curcan/ pui la cuptor pentru un prânz sănătos.

Ingredente:

  • 4 bucăți mari mușchiuleț din piept de curcan ( aprox 980g)
  • 2 linguri ulei de avocado (+ încă 1/2 lingură dacă mai e nevoie)
  • 1 linguriță semințe de fenicul
  • 1/2 linguriță boia dulce
  • 1/2 linguriță turmeric
  • usturoi granulat
  • piper negru măcinat
  • sare

Mod de preparare:

1 Am tapotat pieptul de curcan cu servețele de hârtie pentru a-l curăța și usca. Cu ajutorul unui ciocan de bucătărie (fața plată), am aplatizat foarteeeee ușor partea mai groasă a pieptului de curcan, pentru ca întreaga bucată să fie cât mai uniformă. Nu subțiem pieptul de curcan exagerat că nu e șnițel, doar vrem să nu fie diferență foarte mare de grosime pentru a se găti cât mai uniform.

2. Cu ajutorul unui mojar, frecăm o linguriță de semințe de fenicul până când acestea sunt transformate în pudră. Adăugăm și boiaua dulce, turmericul și uleiul de avocado.

3. Cu o pensulă ungem bucățile de piept de curcan (pe ambele părți) cu maglavaisul pregătit în mojar. Presărăm cu sare, usturoi granulat și piper negru măcinat.

4 Înainte să băgăm la cuptor pieptul de curcan, acesta trebuie să ajungă la temperatura camerei. Îl lăsăm să aștepte pe blatul de bucătărie, îmbibat cu condimentele (aprox 30 min – 1h). Niciodata nu băgăm la cuptor carnea proaspăt scoasă de la frigider.

5. Între timp nu uităm să încingem cuptorul la 220 grade (nu am folosit ventilație). Băgăm pieptul de curcan în cuptorul preîncalzit pe nivelul din mijloc. Timpul de gătire poate să difere în funcție de grosimea cărnii și/ sau a cuptorului. La mine a durat aproximatix 25 de minute. Nu uităm să întoarcem bucățile de curcan la jumătatea timpului de coacere.

Nu gătiți exagerat pieptul de curcan ca acesta să nu devină exagerat de sec și uscat.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s