Mancare de dovlecei cu mazare si orez integral


Aveam prin frigider niște orez integral fiert cu o zi înainte, plus niște dovlecei rătăciți pe care trebuia să îi folosesc urgent. Așa că a ieșit această mâncare de legume și orez pe care am zis să o și pozez. Este foarte bună și a doua zi, poate chiar mai bună, așa că este o rețetă perfectă de gătit în avans și consumată în zilele următoare. Puteți să o savurați fie ca mâncare de sine stătătoare, fie ca și garnitură. Este o metodă perfectă de a include mai multe legume în dieta voastră și de a evita risipa alimentară folosind ce aveți la îndemână prin frigider.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei mici (740g – eu am avut zucchini)
  • 2 ardei roșii mari (170g)
  • 1 ceapă mare
  • 200g mazăre congelată
  • 1 cănuță orez integral fiert
  • 100 ml sos roșii Arrabiatta sau Marinara
  • 1 – 2 căței de usturoi
  • 1 legătură mare mărar
  • sare, piper negru măcinat
  • 1 linguriță amestec de ierburi italiene
  • 1-2 linguri ulei vegetal (sâmburi struguri, avocado, etc)

*Notă: legumele au fost cântărite după curățare.

Mod de preparare:

1. Într-o tigaie mai înaltă antiaderentă călim ceapa tocată mărunt. Presărăm puțină sare.

2. Când ceapa s-a înmuiat și a devenit translucidă adăugăm și ardeiul tăiat cubulețe. Prăjim legumele în continuare.

3. Tăiem dovlecelul cubulețe. Îl adăugăm peste ceapă și ardeiul călite. Adăugăm sare, amestecul de ierburi italiene și piper negru măcinat. Lăsăm câteva minute ca dovlecelul să se prăjească, amestecând din când în când. În funcție de câtă apă va lăsa dovlecelul, mai adăugăm f puțină (max 1/2 pahar), acoperim cu capac și mai gătim totul pentru aproximativ 10 minute.

4. Adăugăm și mazărea verde congelată. Lăsăm în continuare la fiert. Mazărea o adăugați și in funcție de tipul ei și instrucțiunile de pe ambalaj referitoare la timpul de gătire. Dovlecelul fierbe cam în aproximativ 20 de minute.

5. Între timp nu uitați să puneți și orezul integral la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Eu am folosit un orez nature brun – integral de la Panzani care e gata în 10 minute. L-am fiert simplu, cu sare și puțin turmeric. Eu aveam un rest de orez, fiert cu o zi înainte, dar care s-a potrivit de minune în această rețetă.

6. Când legumele sunt aproape gata, adăugați usturoiul măcinat la presă, orezul fiert și sosul Arrabiatta (sau Marinara). Mai fierbem două – trei clocote pentru câteva minute.

*Notă: Pe blog aveți și o rețetă de casă a sosului de roșii cu busuioc și usturoi. Adăugați și ardei iute sau sos picant pentru varianta picantă a acestuia. Găsiți rețeta în link-ul de mai jos:

Sos de roșii cu usturoi și busuioc. – Click AICI

6. La final adăugați și mărar tocat mărunt și cam atâta tot. Savurați dovleceii ca mâncare de sine stătătoare sau ca și garnitură.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s