Ochiuri de ou fără ulei


Cam de un an – doi am descoperit modalitatea de a face ochiuri de ou la care să nu folosesc strop de ulei și care să iasă perfect. Tot ce aveți nevoie este o tigaie antiaderentă de calitate, un capac care să i se potrivească, câteva linguri de apă și bineînțeles, ouă. Durează la fel de puțin ca cele prăjite în ulei și bătaia de cap e minimă. Fără prăjeală și fără calorii suplimentare pentru niște banale ouă ochi.

Ingrediente:

  • o tigaie antiaderentă de calitate ( a mea a avut 24cm diametru)
  • un capac care să i se potrivească
  • 4 linguri de apă
  • ouă (eu am folosit 3 bucăți)
  • sare, piper negru măcinat

Mod de preparare:

1 Puneți tigaia antiaderentă pe foc cu cele 4 linguri de apă.

2. Când apa începe să facă mici bule, adăugați cu grijă ouăle sparte. Adăugați fiecare ou pe rând în locul unde vedeți că s-a adunat apa.

3. Acoperiți cu capac și dați focul la minim.

4. Așteptați până când ouăle sunt făcute și la suprafață. Verificați oul/ gălbenușul să fie făcut, dar încă moale. Aveți grijă! – dacă lăsați ouăle prea mult sub capac/ sau focul e prea tare, gălbenușul se poate întări prea mult.

5. La final, presărați ouăle cu sare și piper negru măcinat.

Notă: Cantitatea de apă folosită, depinde și de dimensiunea tigăii și numărul de ouă folosite. Uneori, dacă spre final apa s-a evaporat complet, dar eu îmi doresc ca ouăle să fie mai tari, sting focul și le mai las sub capac până când ajung la consistența dorită. Verificați consistența gălbenușului, apăsând ușor cu degetul.

Astăzi eu le-am savurat pe o felie de pâine prăjită cu hummus cu ardei copt (rețeta rapidă de hummus AICI), dar se potrivesc într-o sumedie de alte combinații.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

2 gânduri despre „Ochiuri de ou fără ulei

Lasă un comentariu