Terci de ovaz cu afine de padure si coaja de lamaie


Combinatia dintre afine și coajă de lămâie este una foarte fericită din punctul meu de vedere, cu care nu poți să dai greș niciodată. La cât de mult mi-a plăcut cum a ieșit acest terci, clar o să îl mai repet. Culoarea vibrantă pe care am obținut-o se datorează afinelor congelate de pădure, care pigmentează mult mai tare decât suratele lor prospete și de cultură.

Unii poate v-ați prins deja că sunt o fană a terciurilor de ovăz, așa că nu cred că e vreo surpriză faptul că mă prezint astăzi cu o nouă variantă de terci. După cum puteți observa în index rețete, am deja postate o grămadă de terciuri de ovăz și calde și reci. Ce e drept, în sezoanele reci, prefer variantele calde. Dar să nu ne mai lungim cu vorba și să purcedem cu rețeta.

Ingrediente:

  • 40g – aprox 3-4 linguri pline afine de pădure congelate (eu am găsit la Lidl)
  • 40g fulgi de ovăz Bio de la Lidl (1 cupă)
  • 200 ml lapte de orez cu cocos The Bridge (2 cupe)
  • 1 linguriță rasă Green Sugar pudra cu vanilie bourbon
  • 1/4 sau 1/2 linguriță de coajă de lămâie rasă cu coajă comestibilă
  • un praf mic sare
  • Topping: puțin iaurt amestecat cu sos afine, fulgi chips cocos, etc

NOTĂ: de regulă nu folosesc îndulcitori în terciurile mele de ovăz, dar afinele de pădure congelate sunt o idee mai acrișoare și am simțit nevoia să folosesc puțin green sugar cu vanilie bourbon. Dacă aveți un îndulcitor simplu, puteți să folosiți puțin extract (esență naturală) de vanilie. În cazul în care nu doriți să folosiți îndulcitor deloc, puteți să folosiți puțină banană coaptă.

Mod de preparare:

1 Într-o crăticioară antiaderentă adăugați afinele congelate. Pentru o culoare vibrantă e de preferat să folosiți afine de pădure și congelate, pigmentează mult mai tare. Lăsați pe foc mic, până când afinele se dezgheață și își lasă zeama.

2. Adăugați o linguriță rasă green sugar cu vanilie. Mai lăsați să fiarbă pentru un minut – două, amestecând constant cu o spatulă. Eu încerc să zdrobesc puțin afinele în crăticioară.

Glisați săgețile stânga – dreapta

3. Adăugați ovăzul, laptele vegetal, coaja de lămâie și un praf de sare. Fierbeți ovăzul pe foc mic, amestecând constant până ajungeți la consistența dorită, asemănătoare unei budinci.

Glisați săgețile stânga – dreapta

4. Adăugați terciul într-un bol și serviți cu un topping la alegere. Eu am folosit puțin iaurt de cocos (sau clasic), fulgi chips de cocos și puțin sos de afine (păstrați separat o linguriță în plus de afine de la punctul 2). Puteți să adăugați și câteva afine proaspete, etc.

Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!

Vă pup,

H.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s