
Nu știu alții cum sunt, dar noi apelăm destul de des la omlete atunci când nu avem nimic gătit și vrem ceva rapid care să ne astâmpere foamea. La drept vorbind, am putea spune că suntem mari fani ouă, in toate felurile și toate formele lor. Rețeta de azi e o banală omletă simplă, dar pe care am umplut-o cu salată de varză roșie cu morcov ras, plus alte bunătăți. Am făcut două variante, una cu hummus cu ardei copt și una cu avocado pasat și brânză sfărâmată. Am adăugat și o frunză de salată verde și niște vlăstari de chives și cam ăsta a fost tot efortul.
Ingrediente (2 omlete):
- 4 ouă (2 ouă/ omletă + plus puțin ulei pentru prăjit)
- 2 frunze salată verde
- vlăstari de chives
Varianta 1:
- 1/2 avocado
- suc de lămâie proaspăt stors
- 1 felie de brânză telemea, feta, etc
- sare, piper negru măcinat
Varianta 2:
- 2 linguri hummus cu ardei copt (din comerț sau preparat în casă)
Pentru salata de varză roșie
- 2- 3 pumni mari de varză roșie rasă
- 1 morcov ras
- frunze de pătrunjel, mărar
- sare
- piper negru măcinat
- dressing clasic (din 1 parte oțet și 3 părți ulei)
Mod de preparare:
1. Am început cu salata de varză roșie pe care am ras-o fin pe o mandolină (merge și la cuțit). Am ras și morcovul, am tocat câteva frunze de mărar + pătrunjel și le-am combinat. Nu uitați de sare și piper negru măcinat. Într-un borcănel mic am pregătit un dressing clasic din 1 lingură oțet și trei linguri ulei de măsline. Am scuturat bine să se omogenizeze și am adăugat puțin (după gust) pe salata mea de varză roșie. Am frământat salata în pumni până s-a înmuiat o idee.
2. Într-o tigaie antiaderentă am pregătit două omlete. Am folosit 2 ouă bătute bine (plus sare și piper negru măcinat) pentru fiecare omletă în parte. Tigaia am uns-o cu o pensulă cu foarte puțin ulei de avocado. Am prăjit omleta pe ambele părți, întorcând-o ca pe o clătită.
Notă: Aveți grijă ca omleta să fie prăjită bine pe o parte înainte să o întoarceți. Ea trebuie să se desprindă ușor de pe tigaie, ca să nu se rupă.
3. Eu am făcut două variante: o omletă am uns-o cu 2 linguri hummus cu ardei copt, iar cealaltă omletă am uns-o cu pastă de avocado și am presărat deasupra puțină brânză telemea/ feta.
Pentru pasta de avocado am zdrobit 1/2 de avocado cu o furculița și am adăugat puțină zeamă de lămâie, sare și piper negru măcinat.


4. Pe fiecare omletă am adăugat câte o frunză de salată verde.
5. Am adăugat câteva linguri de salată de varză roșie pregătită la punctul 1. Opțional, puteți adăuga și câțiva vlăstari de chives sau care vă mai plac vouă.
6. Am rulat omleta și am savurat-o cu mare poftă!
Să ne fie de bine și voi să aveți poftă!
Vă pup,
H.